Riitta-Liisa Roponen, 44, on edelleen kovassa kunnossa – päihitti polkujuoksussa maa­joukkuehiihtäjän minuuttien erolla

Roponen harjoittelee edelleen entiseen malliin, mutta kansainvälinen hiihtoura on päättynyt.

Riitta-Liisa Roponen kuvattuna lokakuussa 2021.

5.9. 19:22

Kansainvälisen hiihtouransa viime talvena lopettanut Riitta-Liisa Roponen on edelleen kovassa kunnossa.

Roponen, 44, voitti lauantaina Levin Ruskamaraton-tapahtumassa 16 kilometrin polkujuoksun ja jätti seuraaville sijoille pitkien matkojen Ski Classics -sarjassa kilpailevan Heli Heiskasen ja hiihdon maajoukkueeseen kuuluvan Jasmi Joensuun.

Levitunturin maastossa juostussa kilpailussa Roponen jätti Heiskasen runsaan puolentoista minuutin päähän, ja Joensuu hävisi kolme ja puoli minuuttia. Maaliin saapui 119 naista.

Roponen ja Joensuu kuuluivat vuoden 2021 MM-kisoissa samaan viestinelikkoon, joka saavutti riemukkaan pronssimitalin.

”Uusittu reitti antoi kivasti haastetta poluilla ja upeita maisemia ylhäällä tunturissa. Joka kerta yhtä jännää laittaa numerolappu rintaan ja mennä haastamaan itseä ja muita juoksijoita”, Roponen kommentoi Levin kisaa Instagramissa.

Kahdeksan arvokisamitalia urallaan saavuttanut Roponen kertoi viime keväänä Rovaniemen SM-hiihtojen yhteydessä, että kansainvälinen ura on ohi. Hän aikoo kuitenkin edelleen kilpailla kotimaan laduilla.

Roponen valmistautui viime kauteen muun muassa harjoittelemalla pitkiä jaksoja korkealla Pohjois-Italiassa tavoitteena uran kuudennet olympialaiset, mutta suureksi pettymyksekseen hän ei päässyt Pekingin kisoihin.

Kesän aikana Roponen kertoi Instagramissa voittaneensa suohiihdon maailmanmestaruuden ja käyneensä Puolassa rullahiihtokilpailuissa.

”Saan siitä vain niin hyvän fiiliksen, kun panen itseni koville ja näen, että kroppa kehittyy ja pysyy virkeänä. Saan myös henkistä piristettä. En enää ajattele, että lähden töihin, vaan menen nauttimaan tekemisestä ja ulkona olemisesta”, Roponen kuvaili syksyllä 2020 paloaan harjoitteluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat