Päävalmentaja piti portin auki muutoksille Helmarien MM-karsintojen päätökseen: ”Uusia pelaajia saattaa olla mukana”

Ratinassa nähdään tiistaina Helmarien arvokisakarsintojen ennätysyleisö, sillä otteluun on myyty jo yli 6 000 lippua.

Päävalmentaja Marko Saloranta MM-karsintaottelussa Irlantia vastaan 1. syyskuuta 2022.

5.9. 20:02

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta ei luvannut varmoja muutoksia avauskokoonpanoon MM-karsinnat päättävään tiistain Ruotsi-otteluun, vaikka Helmarien tavoite ensi kesän MM-kisapaikasta suli käsiin viime torstain Irlanti-tappioon.

”Uusia pelaajia saattaa olla mukana mutta ei varmuudella. Tarkoitus on lyödä kentälle semmoinen kokoonpano, jolla ottelu voidaan voittaa. Yksi pieni kysymysmerkki on, mutta yhtään pelaajaa ei ole varmuudella sivussa”, Saloranta sanoi tiedotustilaisuudessa.

Helmarit astelee Ratinan nurmelle tiistaina hankalassa tilanteessa, sillä Tampereella pelattava karsintojen päätös jäi käytännössä panoksettomaksi torstain tappion jälkeen.

Suomen tappioputki on venynyt jo kuuteen otteluun maalierolla 2–16, eikä voittosarake ole lihonut kuin kerran edellisessä 13 ottelussa.

Haastetta tuskin helpottaa sekään, että vastaan asettuu EM-kisojen pettymyksestä ärsyyntynyt maailman absoluuttinen huippujoukkue.

”Ruotsi on äärettömän kova ryhmä. He ovat erikoistilanteissa todella hyviä, hyökkäävät monipuolisesti ja prässäävät melko yhtenäisesti”, Saloranta arvioi.

Salorannan mielestä sinikeltaisessa ryhmässä ei juuri ole heikkoja kohtia, mutta sentään jotain, mihin Suomi pyrkii iskemään.

”He hyökkäävät suhteellisen rohkeasti. Jos me pääsemme meidän prässillä hyvin heihin kiinni, meillä on mahdollisuus iskeä niistä vastaan”, Saloranta arvioi

Oman haasteensa valmistautumiseen toi torstaina Dublinissa sulkeutunut portti MM-jatkokarsintaan.

”Kaikki kävivät varmasti aika syvällä sen jälkeen, mutta se on pyritty nollaamaan. Sunnuntain harjoitus oli tosi vaativa mentaalisesti, mutta joukkue suoriutui siitä tosi hyvin. Se kertoi minulle, että huomiseen ollaan valmiita”, Saloranta mietti.

Ratinassa nähdään tiistaina Helmarien arvokisakarsintojen ennätysyleisö, sillä otteluun on myyty jo yli 6 000 lippua.

”Saimme aivan mahtavaa tukea faneiltamme EM-kisoissa ja kisojen jälkeenkin. Lisämotivaatiota ei paljon tarvitse otteluun hakea, vaikka panosta ei pelillä olekaan”, Suomen kapteeni Tinja-Riikka Korpela sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat