Suomen lentopallonaiset ovat saamassa EM-karsintaan yllättävän kannustusjoukon Susijengin faneista

Susijengin kannattajilla on lyhyt matka Prahasta naisten ottelupaikalle. Yksikin sarjapiste varmistaisi jo Suomen naisille paikan ensi vuoden EM-lopputurnaukseen.

Tšekki ja Suomi kohtasivat EM-karsinnoissa jo 24. elokuuta Seinäjoella.

5.9. 21:30

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on saamassa yllättävän tukijoukon EM-karsintaotteluun, joka pelataan Tšekkiä vastaan keskiviikkona.

Ottelu pelataan Táborissa, joka sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Prahasta etelään.

Lentopalloliiton mukaan otteluun on tulossa Prahasta ”runsas määrä” miesten koripallomaajoukkueen Susijengin kannattajia kannustamaan naisia.

Susijengillä on keskiviikkona Prahassa EM-kisojen alkulohkossa huilipäivä ennen torstaina pelattavaa viimeistä ottelua Hollantia vastaan.

Suomen passari ja kapteeni Kaisa Alanko iloitsee fanien tulevasta tuesta.

”Ihan todella mahtavaa. Näimme Islannista tänne Helsingin lentokentän kautta koukattuamme paljon korisfaneja, jotka kyselivät meidän pelistä täällä Tšekissä. Todella siistiä, että on saatu järjestettyä heille asiat näin. Totta kai siitä saa ekstraenergiaa ja fiilistä, kun näkee Suomi-paitoja katsomossa”, Alanko sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Yksikin sarjapiste varmistaisi jo Suomen naisille paikan ensi vuoden EM-lopputurnaukseen. Tšekki varmisti oman kisapaikkansa jo viime sunnuntaina.

Islannista naisten joukkue sai Alangon mukaan haluamansa lisäksi myös ”esteettistä herkkua” mukaansa.

”Islannin matka meni mukavasti, ja saatiin sieltä mitä lähdettiin hakemaan eli voitto. Islanti oli muutenkin tosi hieno paikka, ja on vain siistiä, minkälaisiin paikkoihin lentopallo meitä vie”, Alanko sanoi.

”Sunnuntaina saavuttiin Táboriin, ja maanantaina käytiin jo vähän nostelemassa rautaa. Meillä on tässä hyvin aikaa palautua ennen keskiviikon peliä.”

Tšekki on hävinnyt karsintojen neljässä aiemmassa pelissä vain yhden erän, Montenegrolle sunnuntaina vieraissa.

Suomen ja Tšekin ensimmäinen kohtaaminen päättyi Seinäjoella vierasvoittoon 0-3 (24-26, 20-25, 23-25). Suomi on puolestaan voittanut muissa karsintapeleissään Islannin kaksi kertaa 3-0 ja Montenegron vieraissa 3-1.

”Mahtavaa päästä ottamaan revanssi, koska Seinäjoella pelattiin ajoittain hyvin heitä vastaan”, Alanko sanoo.

Tšekki-pelin jälkeen Suomella on jäljellä enää lauantaina Joensuussa pelattava Montenegro-ottelu. Sen panos määräytyy torstain pelissä.

Karsinnoissa pelataan neljän joukkueen lohkoissa kaksinkertainen sarja. Kuudesta lohkosta kaikista kaksi parasta etenee vuoden 2023 EM-lopputurnaukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat