Tiesitkö tätä tennis­sääntöä? Nick Kyrgios ei tiennyt, ja se maksoi varman pisteen: ”Näytän idiootilta”

Kyrgios pudotti maailmanlistan ykköspelaajan Daniil Medvedevin Yhdysvaltain avoimista, mutta yksi piste puhutti ottelun jälkeen.

Nick Kyrgios pelaa vahvaa turnausta Yhdysvaltain avoimissa.

6.9. 16:55

Australian Nick Kyrgios on ollut vahvassa vireessä tenniksen Yhdysvaltojen avointen kaksinpelissä, ja hän pudotti kolmannella kierroksella jatkosta Venäjän Daniil Medvedevin.

Kyrgiosin voittolukemat maailmanlistan ykkösestä olivat selvät 7–6, 3–6, 6–3, 6–2, mutta ottelun jälkeen puhutti erityisesti yksi piste.

Kolmannen erän alussa Kyrgios oli hankkimassa murtopalloa Medvedevin syötössä, kun hän löi mainion ohituslyönnin. Medvedev sai mailansa hädin tuskin väliin, ja pallo kimposi korkealle ilmaan.

Lähellä verkkoa ollut Kyrgios jatkoi juoksuaan Medvedevin kenttäpuoliskolle ja löi pallon ilmasta kenttään. Tuuletus vaihtui kuitenkin hämmennykseen, kun Kyrgiokselle selvisi, että hän hävisi pisteen sääntörikkeen vuoksi.

Palloa ei saa lyödä vastustajan puolelta, jos se ei ole kimmonnut sinne omalta kenttäpuoliskolta (käytännössä voimakkaan kierteen vuoksi).

Kyrgios myönsi ottelun jälkeen, että hän ei tiennyt säännöstä.

”Luulin oikeasti, että se on sääntöjen mukainen lyönti. En voi vieläkään uskoa, miten typerän valinnan tein tuossa. Tuo lyönti on varmasti Sports Centerissä (ESPN-urheilukanavan uutisohjelma), joten näytän idiootilta”, Kyrgios kommentoi ottelun jälkeen.

Kyrgios kohtaa neljännellä kierroksella Venäjän Karen Hatšanovin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat