PSG-kaksikon irvailu juna­matkailusta sai Ranskan pääministerinkin ärähtämään

PSG:n tähtipelaaja Kylian Mbappe piti ehdotusta pelimatkan tekemistä junalla niin huvittavana, että nauroi tiedotustilaisuudessa katketakseen.

PSG:n tähtipelaaja Kylian Mbappe tekee lyhyenkin vieraspelimatkan mieluummin lentämällä kuin junalla.

7.9. 11:44

Ranskalaisen jalkapalloseura PSG:n päävalmentaja Christophe Galtier ja tähtipelaaja Kylian Mbappe saivat kritiikkivyöryn päälleen, kun he pilkkasivat alkuviikolla ehdotusta matkustaa lyhyet pelimatkat junalla yksityislentokoneen sijasta.

Ranskan junayhtiö SNCF oli ehdottanut seuralle raiteilla liikkumista.

Mbappe piti ehdotusta junamatkoista niin huvittavana, että nauroi tiedotustilaisuudessa katketakseen. Galtier heitti sarkastisesti, että seura tutkii mahdollisuutta liikkua hiekkarannoilla käytettävillä purjelaudoilla.

Ranskalaiset poliitikot eivät pitäneet kaksikon irvailusta. Etenkään aikana, jona Eurooppa on energiakriisissä, ja ilmastonmuutos vaikuttaa Euroopankin säätilaan.

”Heidän pitäisi tunnistaa, millaisessa maailmassa me jo elämme. Ilmastonmuutos ei ole jokin tulevaisuuden uhkakuva vaan nykypäivän realismia”, kommentoi Ranskan pääministeri Elisabeth Borne.

PSG matkusti viikonloppuna vieraspeliinsä Nantesiin lentäen, vaikka 380 kilometrin matkan olisi voinut taittaa luotijunalla alle kahdessa tunnissa.

Seuran paitasponsori on qatarilainen lentoyhtiö.

Tiistaina Galtier pyysi anteeksi seuran kukistettua italialaisen Juventuksen 2–1 miesten Mestarien liigan avauksessa.

"Otan ilmastonmuutoksen vakavasti ja ymmärrän vastuumme. Vitsi oli huonosti ajoitettu, ja kadun sitä”, Galtier sanoi.

Monet jalkapallon seurajoukkueet Espanjassa, Italiassa ja Englannissa matkustavat säännöllisesti junalla. Suurseuroista näin tekevät muun muassa Juventus ja Liverpool.

Oikaisu kuvatekstiin: Kylian Mbappe tekee lyhyetkin pelimatkan mieluummin lentäen kuin junalla, ei päinvastoin, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat