Rauman Lukko aikoi jakaa tuhat muoviämpäriä ympäristö­päivänä – kriittinen palaute muutti mielen nopeasti

Rauman Lukko markkinoi syyskuista TPS-otteluaan maailman ympäristöpäivän ämpäripelinä. Ottelussa oli tarkoitus jakaa tuhat muoviämpäriä, mutta palaute sai seuran muuttamaan mieltään.

Rauman Lukko luopui aikaistaan jakaa tuhat muoviämpäriä kotiottelussaan.

7.9. 14:32

Jääkiekon Liigassa pelaava Rauman Lukko tiedotti tiistaina julkaisemassaan syyskuun teemaotteluiden listassaan, että sen kotiavaus on niin sanottu ämpäripeli.

Lukko kohtaa Turun Palloseuran syyskuun 17. päivänä. Ottelua markkinointiin sanoilla ”Maailman ympäristöpäivä – 1 000 ensimmäiselle ämpärit”.

Muoviämpärien jako ympäristöteemaisessa ottelussa herätti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Lukko poisti teemaotteluihin liittyvän Twitter-viestinsä ja ilmoitti keskiviikkona verkkosivuillaan luopuvansa ämpärien jaosta.

”Jaettavaksi suunnitellut ämpärit olisivat olleet ekologisia, sataprosenttisesti kierrätettäviä ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita arkikäyttöön”, seura kertoi verkkosivuillaan.

Lukon mukaan ämpäritempauksen tarkoituksena oli kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota ympäristöteemoihin ja keräämään ämpärit täyteen roskia puhtaamman luonnon puolesta. Tempaus oli tarkoitus toteuttaa otteluisännän kanssa.

Ämpärien jaon sijaan Lukko aikoo rohkaista, kannustaa ja kehottaa Lukko-perheen jäseniä keräämään roskia maailman ympäristöpäivänä sekä sitä ennen ja sen jälkeen.

YK:n yleiskokous julisti kesäkuun 5. päivän maailman ympäristöpäiväksi vuonna 1972. Maailman ympäristöpäivää vietetään vuosittain juuri kesäkuun viidentenä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat