Suomen lentopallonaiset eivät vielä pystyneet lunastamaan EM-paikkaansa

Tšekki jyräsi kotikentällään selvään voittoon.

Jessica Kosonen sanoi, että Tšekin vastaanotto oli hyvä illan ottelussa.

7.9. 21:40

Lohkokärki Tšekki oli tyly kotijoukkue Suomen lentopallonaisille EM-karsinnoissa. Tšekki voitti Taborissa pelatun ottelun erin 3–0 (25–19, 25–18, 25–21).

Suomi olisi varmistanut vähintään kahdella erävoitolla EM-lopputurnauspaikan itselleen, mutta toisin kävi. Suomella on tosin vielä mahdollisuus napata EM-paikka itselleen, sillä vähintään kaksi erävoittoa kotiottelusta Montenegroa vastaan vienee Suomen lopputurnaukseen.

Suomi päättää karsintaurakkansa lauantaina Joensuussa Montenegroa vastaan. Lohkon kaksi parasta etenee ensi vuonna pelattavaan lopputurnaukseen. Tšekki oli varmistanut EM-paikkansa jo aiemmin.

”Syöttö ei ollut ihan niin hyvää kuin karsinnoissa tähän mennessä. Tšekillä oli vähän turhan hyvä vastaanotto”, suomalaispelaajista Jessica Kosonen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kotijoukkue Islanti kohtaa Montenegron myöhemmin tänään päättyvässä ottelussa. Mikäli Montenegro voittaa ottelun, Suomi tarvitsee päätöskamppailustaan vähintään kaksi erävoittoa. Islanti ei ole voittanut kuluvien karsintojen neljässä pelissään yhtään erää.

Tšekki-pelissä Suvi Kokkonen (13/+10) oli Suomen tehonainen. Hakkuri Piia Korhonen (8/+3) pelasi uransa sadannen maaottelun. Kotijoukkueen tehopelaaja oli Michaela Mlejnkova (17/+10).

Suomi sai ottelussa runsaasti kannustusta, sillä lentopallofanien lisäksi paikalle oli saapunut suomalaiskannattajia meneillään olevista koripallon miesten EM-kisoista.

”Oli huikea pelata. Tämä on parasta, kun kuului hirveä melu omista ja vastustajan kannattajista”, Kosonen sanoi.

Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli mainio 55, kun Suomen vastaava oli 41. Suomi vei torjuntapisteet nimiinsä 10–9, ja ässät menivät tasan 3–3.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat