Historia toisti itseään – Mestarien liigassa nähtiin huima lisäaika

Atlético Madrid otti voiton Portosta viime hetkien maalijuhlassa.

João Félix (vas.) juhli Antoine Griezmannin (oik.) tekemää viime hetken voittomaalia.

8.9. 10:18

Jalkapallon Mestarien liigassa tehtiin keskiviikkona kahdeksassa ottelussa peräti 26 maalia, mutta yhdessä kohtaamisessa verkon heilumista jouduttiin odottamaan pitkään. Ja kun avausmaali syntyi, alkoi kentällä tapahtua.

Atlético Madrid ja Porto kohtasivat viime vuoden tapaan Mestarien liigan avauskierroksella, ja tällä kertaa isännät veivät voiton värikkäiden loppuhetkien jälkeen.

Viime vuonna vastaava ottelu päättyi maalittomana, ja samaan suuntaan mentiin myös keskiviikkona. Isäntien Koke sai pallon tosin maaliin jo 50. minuutilla, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Kun pelikello näytti täyttä 90 minuuttia pelatuksi, loisti valotaululla edelleen 0–0-lukemat, mutta sitten alkoi tapahtua.

Porto pelasi vajaalla, koska hyökkääjä Mehdi Taremi sai toisen varoituksensa sukeltamisesta 81. minuutilla.

Kun pelikello tikitti toista lisäajan minuuttia, onnistui isäntien Mario Hermoso ohittamaan Porto-vahti Diogo Costan.

Lisäaikaa oli kuitenkin tulossa vähintään yhdeksän minuuttia, koska Porton keskikenttämies Otavio loukkaantui vartti ennen loppua ja jouduttiin pitkän hoitamisen jälkeen kantamaan paareilla kentältä.

Tasoitus tulikin, kun lisäaikaa oli pelattu reilut viisi minuuttia. Porton Mateus Uribe pääsi rangaistuspilkulle Hermoson käsivirheen jälkeen eikä erehtynyt.

Viime hetkien maalijuhla ei kuitenkaan ollut vielä ohi.

Atlético sai kulman, ja lopulta Antoine Griezmann puski voittomaalin, kun lisäaikaa oli pelattu yli kymmenen minuuttia.

Ottelu oli Mestarien liigan historiassa toinen, jossa 90. minuutilla tai sen jälkeen on tehty kolme maalia –pois lukien tietysti jatkoaika.

Edellinen oli – kuinka ollakaan – samojen joukkueiden kohtaaminen Portossa viime vuoden joulukuussa. Silloin Atlético haki lopulta vierasvoiton lukemin 3–1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat