Ferrari juhlii keltaisissa, mutta MM-sarjaa johtava Max Verstappen aikoo pilata juhlat

Ferrari juhlii kotiradallaan Monzassa 75-vuotista historiaansa. MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen on valmiina pilaamaan italialaistallin juhlat ja ottamaan askeleen lähemmäs maailmanmestaruutta.

Charles Leclerc pukeutuu viikonlopun Monzan gp-kisassa tallinsa Ferrarin perinneväriin keltaiseen. Kuva keskiviikolta Milanosta.

8.9. 10:50

Italialaistalli Ferrari juhlii viikonloppuna kotiradallaan Monzassa ajettavassa F1-osakilpailussa 75-vuotista taivaltaan tuomalla perinteikkään keltaisen värin niin autoihinsa kuin tallin henkilöstön vaatetukseen.

Ferrari kertoo autojensa päävärin pysyvän punaisena, mutta saavan runsaasti keltaisia yksityiskohtia. Tallin kuljettajien Charles Leclercin ja Carlos Sainzin ajohaalarit ovat kokonaan keltaiset. Haalareiden selästä löytyy iso numero 75 ja vuosiluvut 1947–2022.

Enzo Ferrari perusti Ferrarin vuonna 1939 nimellä Auto Avio Costruzioni. Ensimmäinen Ferrari valmistui vuonna 1947 ja oli malliltaan 125 S. Autoyhtiön väriksi Enzo Ferrari valitsi keltaisen, joka on yhdessä sinisen kanssa tallin kotipaikan Modenan väri.

Italialaisten kilpa-autojen väriksi määriteltiin jo 1900-luvun alussa punainen, joten Ferrarin oli elettävä asian kanssa. Keltainen on kuitenkin keskeinen osa merkin dna:ta.

Ferrarin lisäksi Monzassa juhlitaan viikonloppuna Monzan radan satavuotista historiaa. Tifosien harmiksi paikalla on myös vieras, joka aikoo pilata juhlat.

Kuljettajien MM-sarjaa peräti 109 pisteen marginaalin turvin johtava Red Bullin Max Verstappen tietää, että viides peräkkäinen voitto hiljentäisi tifosit ja veisi hänet erittäin lähelle toista peräkkäistä maailmanmestaruutta.

”En usko, että meillä on todellisia heikkouksia, mutta olemme tietyissä paikoissa vahvempia kuin toisissa”, Verstappen sanoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Meidän on hieman vaikeampi saada parasta irti paketistamme korkean downforcen [pitovoiman] radoilla, mutta keskitason downforcen radoilla automme on mielestäni erittäin tehokas, ja siksi odotamme innolla Monzaa.”

Hollantilaisella on 15 kisan jälkeen 310 pistettä. Ferrarin Leclerc on toisena ja Verstappenin tallikaveri Sergio Pérez kolmantena tasapisteissä (201).

Mikäli Verstappen ajaa ensimmäisenä ruutulipulle myös ”Vauhdin temppelissä”, voisi hän varmistaa mestaruuden jo Singaporessa tai Japanissa ensi kuun alussa.

Verstappen on voittanut tällä kaudella kymmenen osakilpailua. Hän hakee Monzasta uransa ensimmäistä voittoa. Verstappen ei ole ollut Monzassa edes palkintopallilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat