Chelsea vahvisti: seura löysi uuden valmentajan pikavauhtia toisesta Valioliiga-seurasta

Brighton & Hove Albionia aiemmin valmentanut Graham Potter siirtyy keskiviikkona potkut saaneen Thomas Tuchelin paikalle Chelsean päävalmentajaksi.

Graham Potter siirtyy Brighton & Hove Albioninista Chelsean uudeksi päävalmentajaksi.

8.9. 13:11 | Päivitetty 8.9. 19:22

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Chelsea on löytänyt uuden valmentajan keskiviikkona potkut saaneen Thomas Tuchelin tilalle. Seura tiedotti asiasta torstaina.

Uusi päävalmentaja on 47-vuotias Graham Potter. Ennen Chelseaa hän valmensi Valioliigassa neljäntenä olevaa Brighton & Hove Albionia.

”Olen äärimmäisen ylpeä siitä, että edustan Chelseaa, tätä fantastista jalkapalloseuraa. Olen innoissani päästessäni tekemään yhteistyötä Chelsean uusien omistajien kanssa. Odotan innolla mielenkiintoisen pelaajien tapaamista ja heidän kanssaan työskentelyä. Haluan luoda joukkueen ja kulttuurin, josta fanit voivat olla ylpeitä”, hän sanoo Chelsean verkkosivuilla.

”Haluan myös kiittää Brightonia tämän mahdollistamisesta, erityisesti Tony Bloomia ja kaikkia pelaajia, taustajoukkoja ja kannattajia jatkuvasta tuesta koko sen ajan, kun olin seurassa.”

Potterin uudesta pestistä huhuttiin jo keskiviikkona, kun esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että Potter on saanut seuraltaan luvan keskustella Chelsean kanssa. Torstaina Sky Sports uutisoi, että molemmat osapuolet ovat päässeet suulliseen sopimukseen Potterin siirtymisestä Stamford Bridgelle.

BBC:n mukaan Tuchel sai potkut menetettyään sekä pelaajien että uuden omistajan luottamuksen. BBC kertoi saksalaisluotsin kohtalon olleen sinetöity jo ennen Dinamo Zagrebille Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelussa kärsittyä tappiota.

”Omistajat haluavat rakentaa jotain uutta. Minusta se [Tuchelin potkut] oli outo päätös. Olin hämmentynyt kuullessani siitä, mutta olen varma, että hän siirtyy johonkin toiseen huippuseuraan”, Englannin maajoukkueessa pelannut Jonathan Woodgate sanoi BBC:n radiokanavalle.

”Mielestäni heidän [Chelsean] on valittava nyt Graham Potter. Hän on täydellinen manageri”, Woodgate jatkoi.

BBC kertoi Potterin olleen myös vedonlyöntiyhtiöiden suosikkeja uudeksi Chelsean valmentajaksi Mauricio Pochettinon, Zinédine Zidanen ja Brendan Rodgersin ohella. Sky Sportsin mukaan Pochettino, Zidane ja Rúben Amorim olivat Chelsean kiikarissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat