Kaukalossa halvaantunut kiekkolupaus tuli kaapista: ”Matka tähän pisteeseen ei ole ollut helppo”

Jack Jablonski kertoo Instagram-tilillään olevansa homo. Jablonski, 26, työskentelee NHL-seura Los Angeles Kingsissä digitaalisen median parissa. Hänen oma pelaajauransa päättyi halvaantumiseen 16-vuotiaana.

Los Angeles Kingsin organisaatiossa työskentelevä Jack Jablonski seurasi Kingsin ja Calgary Flamesin NHL-ottelua keväällä 2016.

8.9. 14:41

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaavassa Los Angeles Kingsissä työskentelevä entinen kiekkolupaus Jack Jablonski on tullut ulos kaapista. Asiasta uutisoivat muun muassa NHL, urheilumedia The Athletic sekä sanomalehti Star Tribune.

26-vuotiaan Jablonskin kiekkoura päättyi joulukuussa 2011, kun hänet taklattiin lukiopelissä kaukalon laitaan pää edellä. Jablonski halvaantui vyötäröstä alaspäin ja on tehnyt siitä saakka töitä ajaakseen selkäydinvammoista kärsivien asiaa.

”Matka tähän pisteeseen ei ole ollut helppo”, Jablonski kirjoittaa Instagram-tilillään julkaistussa päivityksessä. Hän julkaisi saman päivityksen myös Twitterissä.

”Sopeutuminen ’uuteen normaaliin’ ja elämään halvaantumisen kanssa on ollut viimeisen kymmenen vuoden ajan vaikeaa sekä yksityisesti että julkisesti.”

Jablonski kertoo olleensa onnekas saadessaan niin paljon tukea ympärillään olevilta ihmisiltä. Se ei kuitenkaan ollut hänen tuoreen viestinsä syy.

”Aloin ennen loukkaantumistani kamppailla sisäisesti todellisen minäni kanssa. Kuljin hämmennyksestä epäuskon, kieltämisen ja tukahduttamisen kautta hyväksyntään ja onneen. Tämä prosessi on ollut äärimmäisen rankka ja yksinäinen. Olen ylpeä siitä, kuka olen, ja valmis jakamaan tämän asian. Olen homo.”

Jablonski kertoo olevansa kiitollinen niille rohkeille miehille ja naisille, jotka ovat tulleet ulos kaapista ennen häntä.

The Athleticin haastattelussa Jablonski kiittää Nashville Predatorsin varamaa Luke Prokopia, joka tuli ulos kaapista kesällä 2021. Predators antoi heti tukensa Prokopille, joka kiekkoilee tulevalla kaudella seuran farmijoukkueessa Milwaukee Admiralsissa.

”Tiesipä hän sitä tai ei, Prokop oli minulle valtava tuki. Avauduin ja puhuin hänen kanssaan sekä kysyin joukon kysymyksiä siitä, miten kaikki meni hänen osaltaan. Hänellä oli pelkkää hyvää sanottavaa erityisesti siitä, miten Predators kohteli häntä. Se sai minut tuntemaan oloni paljon paremmaksi.”

Los Angeles Kings osoitti Twitter-tilillään tukensa Jablonskille ja kertoi olevansa vakuuttunut työntekijänsä rohkeudesta. Myös muu kiekkomaailma oli heti Jablonskin puolella.

”En voisi olla ylpeämpi kaveristani”, NHL-legenda Jeremy Roenick kirjoitti. Roenick on tuntenut Jablonskin vuosien ajan.

Kannustavia viestejä Jablonski sai esimerkiksi Minnesota Wildilta, Calgary Flamesilta, Vegas Golden Knightsilta, Arizona Coyotesilta ja Yhdysvaltain jääkiekkoliitolta.

Myös amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan Minnesota Vikings otti Jablonskin viestin lämmöllä vastaan.

Jablonski toivoo voivansa auttaa viestillään jotain toista saman asian kanssa yksinään kipuilevaa ihmistä. Hän kertoo aikovansa viettää elämänsä urheilun parissa.

Lisäksi hän pyörittää nimeään kantavaa säätiötä. Jack Jablonski Foundation perustettiin vuonna 2012 edistämään halvaantumisen hoitokeinoja tutkimuksen kautta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat