Jakob Ingebrigtsen kruunasi kautensa 1 500 metrin kärkiaikaan Timanttiliigan finaalissa, Daniel Ståhl jäi viidenneksi

Jakob Ingebrigtsen päätti Timanttiliigan tyylillä Zürichissä, kun hän voitti 1 500 metrin kauden kärkiajalla 3.29,02.

Jakob Ingebrigtsen juhli Timanttiliigan voittoa torstaina Zürichissä.

8.9. 22:36

Jakob Ingebrigtsen päätti yleisurheilun Timanttiliigan kauden tyylillä, kun norjalainen keskimatkojen supertähti kellotti Zürichissä 1 500 metrillä kauden kärkiajan. Matkan viimevuotinen olympiavoittaja Ingebrigtsen kiirehti sveitsiläisradalla maaliin ajassa 3.29,02.

Ingebrigtsen jäi Eugenen heinäkuisissa MM-kisoissa 1 500 metrillä hopealle, mutta voitti vitosen maailmanmestaruuden. Elokuisissa Münchenin EM-kisoissa hän juhli tuplavoittajana, sillä hän paineli muiden tavoittamattomiin 1 500 metrillä ja 5 000 metrillä.

Lue lisää: Wilma Murto sijoittui viidenneksi Timanttiliigan finaalissa: ”Oli aika vaikea päivä”

Lue lisää: Vain kolme naista maailmassa on pystynyt hyppäämään näin korkealle – tuleeko 24-vuotiaasta Wilma Murrosta seuraava?

Ennen Zürichin kisaa hänen 1 500 metrin kesän parhaansa oli 3.29,05 elokuun lopulta Lausannen kisoista. Tokion olympiaradalla Ingebrigtsen juoksi runsas vuosi sitten Euroopan ennätyksen 3.28,32.

Suomalaisurheilijoita ei Zürichin torstai-illassa nähty, sillä seiväshypyn Euroopan mestarin Wilma Murron kisavuoro oli jo keskiviikkona. Pohjoismaisista urheilijoista Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl jäi finaalikisassa viidenneksi tuloksella 65,16.

”Olin liian innokas”, Ståhl kommentoi uutistoimisto TT:lle.

Ståhlin kausi oli vaisu viime vuoteen verrattuna, sillä olympiavoittaja ei yltänyt mitaleille EM- eikä MM-kisoissa. Ståhl heitti kuitenkin kesäkuussa kauden kärkituloksen 71,47.

Zürichissä kiekkokisan voittoon riitti slovenialaisen Kristjan Cehin 67,10.

Ingebrigtsenin lisäksi kauden kärkitulokseen venyi Dominikaanisen tasavallan Marileidy Paulino naisten 400 metrillä. Hän tuli ratakierrokselta maaliin ajassa 48,99. Paulino on tällä kaudella ainoa 49 sekunnin alittaja naisten 400 metrillä.

Kilpailut ovat yhä kesken.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat