Englannin entinen maajoukkue­jalkapalloilija kritisoi kuningatar Elisabetia – sai armottoman kritiikki­ryöpyn ja vaatimuksia potkuista

Talksportin asiantuntija Trevor Sinclair hätkähdytti kommenteillaan kuningatar Elisabetista.

Trevor Sinclair pelasi West Hamissa Jokereita ja Aki Hyryläistä vastaan 24. heinäkuuta 1999.

9.9. 13:49

Kuningatar Elisabet II:n kuolema sai koko Britannian surun valtaan torstaina, ja hänen muistoaan kunnioitettiin eri puolilla maata.

Ihan kaikki eivät kuitenkaan osoittaneet kunnioitusta.

Muun muassa Manchester United ja Arsenalin jalkapallon Eurooppa-liigan otteluissa pidettiin hiljainen hetki kuningattaren muistoksi. West Hamin Konferenssi-ottelussa puolestaan fanit keskeyttivät hiljaisen hetken laulaakseen maan kansallislaulun God Save the Queen.

Entinen maajoukkuejalkapalloilija ja nykyinen asiantuntija Trevor Sinclair sen sijaan purki tuntojaan liittyen Elisabetin aikaan hallitsijana, sekä tämän kuolemasta ja sen suremisesta.

”Rasismi säädettiin laittomaksi Englannissa 1960-luvulla, ja rasismin on annettu kukoistaa, joten miksi mustien ja ruskeiden ihmisten pitäisi surra”, Sinclair kirjoitti Twitterissä torstai-iltana.

Kommentti sai osakseen valtaisan kritiikkiryöpyn, ja Sinclair pisti myöhemmin tviitin. Myös miehen työnantajaa, radioasema Talksportia vaadittiin irtisanomaan asiantuntijansa.

Sinclairin kollega Simon Jordan esitti myös ihmetyksensä kommentin johdosta.

”Trev, en tiedä, onko tämä sopiva ajatus, saati tviitti. Maa on menettänyt erittäin merkittävän henkilön, ja kunnioituksen ja arvostuksen pitäisi olla päällimmäisinä tunteina, ei kahtiajako”, Jordan kirjoitti.

Talksport ilmoitti, että se on yrittänyt saada yhteyttä Sinclairiin ja että kanava irtisanoutuu Sinclairin kommenteista ja aloittaa tutkinnan aiheesta.

Sinclairin purkaus asettuu outoon valoon ajankohtansa lisäksi siksi, että mies irtisanottiin BBC:ltä vuonna 2018 hänen myönnettyään rasistisen käytöksen poliisia kohtaan puhalluttamisen yhteydessä.

Sinclair sai rangaistukseksi 150 tuntia yhdyskuntapalvelusta ja 20 kuukauden ajokiellon.

Sinclair, 49, pelasi urallaan muun muassa West Hamissa ja Manchester Cityssä. Maajoukkuepaidassa hän esiintyi 12 kertaa vuosina 2001–03.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat