Bosnia ja Hertsegovina pelaa marraskuussa Pietarissa kansainvälisestä jalkapallosta suljettua Venäjää vastaan

Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto tiedotti perjantaina pelaavansa ystävyysottelun kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta suljettua Venäjää vastaan.

Bosnia ja Hertsegovinan jalkapallomaajoukkue kohtaa marraskuussa kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta suljetun Venäjän. Kuva kesäkuulta ottelusta Suomea vastaan.

9.9. 17:08

Jalkapallon ystävät hieraisivat perjantaina silmiään, kun Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto tiedotti pelaavansa ystävyysottelun Venäjän maajoukkuetta vastaan.

Liitto kertoo lyhyessä viestissään hyväksyneensä Venäjän tarjouksen pelata ystävyysottelu, joka järjestetään Pietarissa marraskuun 19. päivänä.

Lisäksi liitto kertoo Venäjän olevan Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) rankingissa sijalla 35.

Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto jättää kertomatta, että Venäjä on suljettu kansainvälisen jalkapallotoiminnan ulkopuolelle maan Ukrainassa käymän verisen hyökkäyssodan vuoksi.

Venäjän jalkapalloliitto kertoi keskiviikkona syksyksi sopimistaan ystävyysotteluista. Tiedotteen mukaan Venäjä pelaa 24. syyskuuta Biškekissä Kirgisiaa vastaan.

”Lisäksi liitto pääsi sopimukseen marraskuussa Iranissa pelattavasta vierasottelusta ja neuvottelee myös syksyn kolmannesta pelistä. Näistä otteluista tiedotetaan myöhemmin”, Venäjän jalkapalloliitto kertoi.

Urheilusivusto Sportsport uutisoi perjantaina Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliiton suunnitelmista ennen liiton virallista tiedotetta. Sivuston mukaan Bosnia ja Hertsegovina sai venäläisiltä tarjouksen ystävyysottelusta viime kuun lopussa.

”Herää kysymys, miten Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) suhtautuu tähän päätökseen ja voiko Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliitto välttyä sanktioilta”, Sportsport kysyi.

Tieto ottelusta otettiin tyrmistyneenä vastaan Bosnia ja Hertsegovinan jalkapallosta uutisoivalla BiHfootball-tilillä, jolla on yli 20 000 seuraajaa Twitterissä.

”Olen häpeissäni kannattajana. Minua hävettää ihmisenä ja ukrainalaisten ystävieni puolesta. Minua hävettää sanoa, että olen Bosnia ja Hertsegovinasta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat