Italian gp:n harjoituspäivä sujui Ferrarin komennossa – F1-väki kunnioitti Elisabetin muistoa hiljaisella hetkellä

Monella kuljettajalla on Monzan kisassa niskassaan lähtöruuturangaistus. Valtteri Bottas ajoi perjantain vapaissa harjoituksissa sijat 9 ja 13.

F1-väki kunnioitti kuningatar Elisabet II:n muistoa minuutin hiljaisella hetkellä ennen perjantain ensimmäisiä vapaita harjoituksista. Kuvassa Alfa Romeo -tallin väkeä. Valtteri Bottas seisoo Alfa Romeon rivistössä äärimmäisenä oikealla valkoisessa paidassaan.

9.9. 20:07

Formula ykkösten Italian gp:n perjantain vapaat harjoitukset sujuivat alusta loppuun Ferrarin komennossa.

Ferrarin Carlos Sainz ajoi Monzassa toisen jakson nopeimman kierroksen, ja Charles Leclerc oli kolmas.

Ensimmäisellä harjoitusjaksolla kaksoisvoiton ottaneen Ferrari-kaksikon väliin toiseksi ajoi MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Red Bullin Max Verstappen. Hän oli ensimmäisellä harjoitusjaksolla viides.

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli toisten vapaiden harjoitusten 13:s, runsaat 1,3 sekuntia kärkeä hitaampana. Hän oli ensimmäisten harjoitusten yhdeksäs.

Ensimmäinen harjoitusjakso alkoi poikkeuksellisesti minuutin hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitettiin torstaina kuolleen kuningatar Elisabetin muistoa.

Monzassa vuonna 2019 voittanut Leclerc tarvitsee menestystä myös tulevan viikonlopun kisassa, sillä hän on kuljettajien MM-sarjan kakkosena peräti 109 pistettä johtavaa Verstappenia jäljessä.

Leclerciä auttavat Italian gp:ssä lukuisille muille kuljettajille langetettavat lähtöruuturangaistukset.

Verstappen on voittanut kauden neljä edellistä gp:tä mutta ei koskaan Monzassa. Häntä rasittavat sunnuntain kilpailussa viiden muun kuljettajan tavoin lähtöruuturangaistus. Verstappenin rangaistus moottorin vaihtamisesta on viisi lähtöruutua.

Muut lähtöruuturangaistukset saavat ovat Sainz, Bottas, Verstappenin Red Bull -tallikaveri Sergio Pérez, AlphaTaurin Yuki Tsunoda ja Mercedeksen Lewis Hamilton.

Seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton ei ole voittanut tällä kaudella yhtään gp:tä. Hän lähtee sunnuntain kilpailuun F1-karavaanin hänniltä auton voimayksikön vaihdon ja muiden moottoririkkomusten vuoksi.

Kuningatar Elisabetille on suunniteltu Monzassa minuutin mittainen muistohetki myös ennen sunnuntain kilpailua.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat