Norjan Casper Ruud eteni Yhdysvaltain avointen finaaliin: ”Tämä oli upea ottelu minulta”

Ruud kohtaa finaalissa 19-vuotiaan espanjalaisen Carlos Alcarazin. Finaalipelaajat tavoittelevat ensimmäistä grand slam -mestaruuttaan ja maailmanlistan kärkipaikkaa.

Norjan Casper Ruud kaatoi venäläisen Karen Hatšanovin ja etni Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen eli US Openin loppuotteluun.

10.9. 9:19

Norjan Casper Ruud eteni Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa miesten kaksinpelin loppuotteluun. Ruud voitti välieräottelussa venäläisen Karen Hatšanovin 7–6 (7–5), 6–2, 5–7, 6–2.

”Tämä oli upea ottelu minulta. Luulen, että olimme molemmat alussa hieman hermostuneita ja teimme syötönmurtoja puolin ja toisin”, Ruud sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ruud ei ole ennen tämän vuoden turnausta edennyt US Openissa kolmatta kierrosta pidemmälle.

”Luulen, että tämä oli meille molemmille ehkä tähänastisen uran isoin ottelu, ja se sitten näkyi hermoiluna”, hän lisäsi.

Ottelu kesti lähes kolme tuntia.

Ruud kohtaa finaalissa espanjalaisen Carlos Alcarazin, joka voitti omassa välierässään Yhdysvaltojen Frances Tiafoen erin 6–7 (6–8), 6–3, 6–1, 6–7 (5–7), 6–3. Alcarazin ja Tiafoen viiden erän kamppailu kesti yli neljä tuntia.

Espanjalaisteini Alcarazille kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen voittopeli, joka venyy viidenteen erään.

”Sillä ei ole väliä, pelaammeko viisi vai kuusi tuntia. Kentälle on jätettävä kaikkensa”, sanoi 19-vuotias Alcaraz, josta tuli US Openin nuorin finalisti Pete Samprasin ja vuoden 1990 jälkeen.

Finaali on Ruudille tämän kauden toinen grand slam -turnauksessa. Kesäkuussa norjalainen hävisi Ranskan avoimen turnauksen loppuottelun Espanjan Rafael Nadalille. Alcarazille finaali on ensimmäinen grand slam -turnauksessa.

Finaalin voittaja nousee myös maailmanlistan uudeksi ykköspelaajaksi. Maailmanlistan sijoitukset ovat muuttuneet viime kuukausina rutkasti, kun Wimbledonista ei jaettu lainkaan rankingpisteitä ja kärkipelaajista Serbian Novak Djokovic on sivussa rokottamattomuuden ja Saksan Alexander Zverev loukkaantumisen takia.

Ruud, 23, on tenniksen miesten maailmanlistalla nyt sijalla seitsemän. Alcarazin sijoitus on neljäs.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat