Alonso nousee Räikkösen rinnalle ennätystilastossa

Alonso aikoo juhlia vasta, kun saa 400 kilpailua täyteen.

Fernando Alonso on sunnuntain Monzan kisan jälkeen ajanut yhtä monta gp:tä kuin Kimi Räikkönen.

11.9. 10:32

Fernando Alonso nousee sunnuntaina Kimi Räikkösen rinnalle kaikkien aikojen eniten Grand Prix -kisoja käyneeksi F1-kuljettajaksi. Virallisesti Alonso lähtee uransa 349. GP-kisaan, mutta oikeasti hänellä on yksi startti enemmän – kuten myös entisellä tallikaverillaan Räikkösellä.

Räikkönen lopetti viime syksynä ajettuaan uransa 350. GP-kisan Abu Dhabin finaalissa. Alonso saavuttaa saman määrän Monzassa. Molemmilta kansainvälinen autoliitto FIA kuitenkin on omissa virallisissa tilastoissaan poistanut yhden kisan – vuoden 2001 Belgian kamppailun.

Kummallekin kävi samalla tavalla. Kisa katkaistiin onnettomuuden jälkeen, eivätkä Räikkönen ja Alonso pystyneet enää osallistumaan uusintalähtöön.

Pitkään tuo Belgia pysyi molempien meriittilistalla, kunnes FIA:n tilastomiehet päätyivät uuteen toimintamalliin, että kisamääriin lasketaan vain uusintalähtöön osallistuneet kuljettajat.

41-vuotias Alonso veikeili espanjalaisveteraania kisaennätyksestä haastatelleelle sveitsiläistoimittaja Roger Benoitille, ettei aio juhlia saavutustaan.

”Juhlitaan vasta sitten, kunhan saan 400 kisaa täyteen. Olen mukana kauden 2024 loppuun asti.”

Alonso aloitti uransa Minardilla 2001. Sieltä tie vei Renaultille, McLarenille, takaisin Renaultille, sitten Ferrarille, takaisin McLarenille, ja parin sapattivuoden jälkeen Alpinelle ja nyt kahdeksi seuraavaksi vuodeksi sitten Aston Martinille.

Yli 300 kisaa urallaan ovat ajaneet myös Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Jenson Button ja Lewis Hamilton. Sebastian Vettel ei aivan ehdi tähän kerhoon mukaan lopettaessaan tämän kauden päättyessä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat