Topi Raitaselle taipunut estejuoksun EM-mitalisti kärysi Münchenissa dopingista

Ahmed Abdelwahed kiistää meldoniumin käytön.

Italian Ahmed Abdelwahed johti joukkoa EM-finaalissa ennen Topi Raitasta.

11.9. 15:06

Estejuoksun miesten EM-hopeamitalisti Ahmed Abdelwahed on jäänyt kiinni dopingin käytöstä. Asiasta kertoo italialaislehti Repubblica verkkosivuillaan. Abdelwahed oli toinen kilpailussa, jossa Euroopan mestariksi juoksi Suomen Topi Raitanen.

Abdelwahed kärysi meldoniumista, joka on ollut kielletty aine vuodesta 2016 alkaen. Suek kertoo verkkosivuillaan, että meldonium on kehitetty alkujaan Latviassa liha- ja siipikarjan kasvua lisääväksi aineeksi.

”Tieteellinen näyttö meldoniumin urheilusuorituksia parantavista vaikutuksista on melko vähäinen. On kuitenkin osoitettu, että meldonium parantaa jonkin verran kestävyyttä, lisää voimantuottoa ja edistää palautumista”, Suekin sivuilla kirjoitetaan.

”Toisaalta meldoniumin keskushermostoa stimuloiva vaikutus saattaa olla hyödyksi urheilusuorituksille. Meldoniumin vaikutukset ovat siis laaja-alaisia, mikä yhdessä helpon saatavuuden ja tehokkaan markkinoinnin kanssa selittää sen, että sitä on käytetty useissa urheilulajeissa.”

Sydänlääkkeenä käytettävä meldonium oli esillä vuonna 2016, kun esimerkiksi venäläinen tennistähti Maria Šarapova kärysi siitä. Aineesta jäi vuonna 2016 kiinni useita urheilijoita ja se näytti hetkittäin olevan hittidopingaine.

Adbelwahed kiistää käyttäneensä ainetta ja sanoo, että kuuli siitä ensimmäisen kerran kärynsä yhteydessä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat