Monzan F1-kisan loppu kiukutti monia – Ferrari-fanien käytös Max Verstappenia kohtaan silti ala-arvoista

Verstappen voi varmistaa uransa toisen maailmanmestaruuden jo seuraavassa kilpailussa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Jan Vilén.

Charles Leclerc (oik.) taputti Max Verstappenille Monzan palkintopallilla.

11.9. 19:24

Red Bullin Max Verstappen on käytännössä varma F1-sarjan maailmanmestari. Tämän voi sanoa, vaikka ajamatta on vielä kuusi osakilpailua.

Ero MM-sarjassa toisena olevaan Ferrarin Charles Leclerciin kasvoi Monzan osakilpailun voitolla jo 116 pisteeseen. Jos Verstappen voittaa lokakuun alussa Singaporessa, ja Leclerc ei ole vähintään neljäs, varmistuu mestaruus teoriassakin.

Verstappenin viides perättäinen voitto tuli sunnuntaina helpommalla kuin moni olisi toivonut, mutta kiukkua aiheutti erityisesti kisan loppuhetket.

Verstappen oli ajamassa kohti voittoa, kun Daniel Ricciardon keskeytys toi turva-auton radalle. Tilanne olisi voinut avata Leclercille viimeisen mahdollisuuden päästä hakemaan ohitusta, mutta sitä mahdollisuutta ei koskaan tullut.

Ricciardon autoa ei saatu ajoissa pois radalta, joten maaliin kurvailtiin turva-auton takana.

Tämä ei paikalla olleita tuhansia Ferrari-faneja miellyttänyt, vaan Verstappen sai osakseen melkoisen buuausmekkalan kisan jälkeisessä haastattelussa ja palkintojenjaossa.

Reaktio oli kenties ensisijaisesti osoitettu voittotavalle ja tuomariston päätökselle turva-auton takana ruutulipulle ajamisesta, mutta silti mielen osoittaminen voittajaa kohtaan on täysin ala-arvoista.

Toinen maailmanmestaruus on siis sinettiä vailla, ja Verstappen alkaa saavuttaa F1-suuruuden tunnuspiirteitä myös radan ulkopuolella, sillä lähes kaikki legendat ovat aiheuttaneet ihailun lisäksi myös kiukkua monissa – oli heissä itsessään siihen syytä tai ei.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat