Anthony Olusanya teki Veikkausliigan mestaruus­taistelun kannalta suuren maalin, ja juuri nyt HJK:lla on mestarin itseluottamus

HJK otti voiton todella täpärällä tavalla, mutta sellaisia voittoja HJK on tukalissa tilanteissa kaivanut ja raapinut esiin useampia tällä kaudella. On jonkinlainen mestarin merkki, että voittoja tulee loppukaudesta vaikeuksienkin jälkeen, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

HJK:n Anthony Olusanya (vas.) suojasi palloa FC Hongan Ville Koskea vastaan.

11.9. 19:52

Yhdellä maalilla voi olla yllättävän suuri merkitys Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella. HJK-hyökkääjä Anthony Olusanyan voittomaalilla oli valtava merkitys Klubin loppukaudelle.

Tapiolassa ottelun lisäajalla syntynyt 2–1-voittomaali varmisti HJK:lle runkosarjan voiton, kahden pisteen etumatkan viiden ottelun mittaiseen loppusarjaan ja samalla kotiedun viimeiselle kierrokselle, jolla vastaan asettuu tällä haavaa sarjassa toisella sijalla oleva KuPS.

Jos Olusanya ei olisi tehnyt maaliaan, olisi KuPS siirtynyt maalieron turvin sarjan kärkeen ohi HJK:n ja saanut kotiedun ja HJK:n vieraakseen loppusarjan viimeisellä kierroksella.

HJK otti voiton todella täpärällä tavalla, mutta sellaisia voittoja HJK on tukalissa tilanteissa kaivanut ja raapinut esiin useampia tällä kaudella. HJK teki pelin itselleen todella vaikeaksi, mutta on jonkinlainen mestarin merkki, että voittoja tulee loppukaudesta vaikeuksienkin jälkeen.

Avausmaalin tehneen Santeri Väänäsen mukaan joukkueella riitti uskoa siihen, että se tekee voittomaalin vielä sen jälkeen, kun Hongan Jerry Voutilainen tasoitti ottelun 84. minuutilla.

”Tämä oli tosi kova suoritus joukkueelta, ja kertoo siitä, että moni asia on hyvin”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi.

Hongan loppukauden tavoitteena on varmistaa paikka eurocupkarsintoihin ensi kaudeksi. Kolmossijalla olevalla Hongalla on syytä hurrata ensi viikolla KuPSille, sillä mikäli KuPS voittaisi cupin ja sijoittuisi sijoille 1.–2. liigassa, menisi Konferenssiliigan karsintapaikka kolmanneksi Veikkausliigassa sijoittuvalle.

HIFK on suurella varmuudella lähdössä Ykköseen alaloppusarjan päätteeksi, sillä eroa karsijan paikalla olevaan Lahteen on yhdeksän pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat