Ilari Melartin nopeat maalit eivät auttaneet HIFK:ta voittoon: ”Pitää vaan olla vielä valmiimpi”

HIFK jäi hallitsevan mestarin jalkoihin runkosarjan toisessa ottelussa.

Tapparan Petteri Puhakka ja HIFK:n Ilari Melart kamppailivat torstain Liiga-kamppailussa.

15.9. 20:50 | Päivitetty 15.9. 21:50

Tampere

Helsingin IFK:n puolustaja Ilari Melart onnistui toimittamaan kiekon kolme kertaa maaliin, kun Tappara ja HIFK kohtasivat torstai-illan pelissä Tampereella Nokia-areenassa.

Melartin kannalta harmillisesti ensimmäinen kolmesta osumasta upposi omaan maaliin, ja kun muista IFK-pelaajista ei löytynyt maalintekijöitä, Tappara voitti ottelun maalein 5–2.

Illan ensimmäisessä maalissa Melart pelasi maalin edessä alivoimaa puolustajana. Tapparan Waltteri Merelä ei saanut kiekkoa kunnolla haltuunsa ja kiekko kimposi Melartin luistimen kautta ohi Niilo Halosen.

Tappara lisäsi Sami Moilasen osumalla johdon kahteen maaliin avauserän lopussa. Toisen erän alussa oli Melartin tähtihetken vuoro.

Melart ehti kilauttaa maalirautoja jo ensimmäisen erän lopussa, mutta toisessa erässä laukaukset löysivät maaliin asti.

Melart viimeisteli HIFK:lle kaksi osumaa 40 sekunnissa siniviivan tuntumasta lähteneillä laukauksilla. Ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla, toinen tasakentällisin. Molemmilla kerroilla HIFK:n maalineduspelaaminen oli hyvää, eikä maalivahti Christian Heljanko nähnyt puolustajan tontilta laottuja kiekkoja.

”Toisessa maalissa veskari ei tainnut edes nähdä, kun kiekko lähti liikkeelle”, Melart arveli ottelun jälkeen.

Täksi kaudeksi Helsinkiin palannut jykevä puolustaja esiintyi jo avausottelussa HPK:ta vastaan vahvasti mutta ilman tehoja. Nyt vedot painuivat maaliin asti.

”Kyllä ennenkin on ollut kahden maalin pelejä, mutta en ole ihan varma kauanko on ollut aikaa välissä”, Melart sanoi.

HIFK roikkui Melartin maaleilla pisteen syrjässä kiinni yli päätöserän puolivälin. Ajassa 51.58 Niko Ojamäki laukoi kiekon ohi Halosen. Viime kaudella KHL:n maalipörssin voittanut Ojamäki väläytti laukaisutaitoaan, ja veto painui maalirautojen kautta ohi Halosen.

Ojamäen maalin jälkeen Tappara puolusti vahvasti, eikä HIFK saanut kammettua peliä tasoihin. Kaksi minuuttia ennen loppua Petteri Puhakka pääsi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon ohi Halosen. Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli illan toisellaan Ojamäki.

HIFK sai näin ollen avauskierroksen voittonsa seuraksi tappion toisesta pelistä. Vastuskin oli käytännössä kovin mahdollinen. Tappara on hallitsevana mestarina avannut kauden vahvasti, ja kun hankinnat ovat Ojamäen ja ykkössentterin tontille hankitun Jori Lehterän tasoisia pelaajia, on vaatimustaso kova. HIFK:lla alla oli vieläpä pelipäivä HPK:ta vastaan, siinä missä Tappara pelasi edellisen kerran tiistaina.

”Tappara on kova joukkue, ja kun on peräkkäisinä päivinä pelit, se vaatii sen, että pitää vaan olla vielä valmiimpi. Sitä varten taas huomenna ollaan hallilla katsomassa videota ja oppimassa uutta”, Melar sanoi.

HIFK jatkaa pelejään Tampereella myös lauantaina. Silloin vastassa on toinen tamperelaisseura Ilves.

Tampereelle joukkue ei kuitenkaan jäänyt kuvioitaan hiomaan vaan matkusti heti pelin jälkeen Helsinkiin välipäiväksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat