NBA-pelaaja pyysi anteeksi homo­vastaista kommenttiaan – liiga tutkii tapausta

Minnesota Timberwolvesin nuori takamies Anthony Edwards käytti kuvaamistaan miehistä halventavaa termiä.

Anthony Edwards pahoitteli sanomisiaan.

13.9. 12:52

Koripallon NBA:ssa pelaavan Minnesota Timberwolvesin nuori takamies Anthony Edwards joutui viikonloppuna kohun keskelle homovastaisesta kielenkäytöstään. Edwards, 21, julkaisi kuvapalvelu Instagramissa videon, jossa hän kuvasi paidattomia miehiä ja käytti heistä halventavaa termiä.

Video poistettiin myöhemmin, ja yhdysvaltalaispelaaja pyysi tekoaan anteeksi. NBA kertoi tutkivansa tapausta.

”Olemme pettyneitä Anthony Edwardsin sosiaalisessa mediassa esittämään kielenkäyttöön ja toimintaan. Timberwolves on sitoutunut olemaan tasa-arvoinen ja vieraanvarainen organisaatio kaikkia kohtaan, ja pyydämme anteeksi loukkausta, joka on koskettanut niin monia ihmisiä”, Timberwolvesin puheenjohtaja Tim Connelly sanoi ESPN:n mukaan seuran tiedotteessa.

Vuoden 2020 ykkösvaraus Edwards tunnusti Twitterissä tekemässään anteeksipyynnössä, että hänen käytöksensä oli ”epäkypsää, loukkaavaa ja epäkunnioittavaa”.

”On mahdotonta hyväksyä, että minä tai kukaan mukaan käyttää kieltä näin loukkaavalla tavalla, tähän ei ole mitään tekosyitä. Minut on kasvatettu paremmin”, Edwards kirjoitti sunnuntaina.

NBA on mätkäissyt tähtipelaajilleen viime vuosina sakkorangaistuksia homovastaisesta kielenkäytöstä. Kevin Durant sai viime vuonna 50 000 dollarin sakon kommenteistaan sosiaalisessa mediassa, ja Nikola Jokić sai 25 000 dollarin sakon haastattelukommentistaan 2018.

Edesmennyt Kobe Bryant sai maksettavakseen 100 000 dollarin sakon, kun hän haukkui tuomaria vuonna 2011.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat