Jyväskylän Kenttäurheilijat on Suomen paras yleisurheilu­seura: ”Viime vuoden tappiosta jäi kitkerä maku”

JKU voitti Kalevan Maljan jo seitsemännen kerran.

Viljami Kaasalainen on yksi JKU:n avainurheilijoista. Entinen satasen juoksu siirtyi kaksi vuotta sitten 400 metrille.

13.9. 16:54

Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU) on tämän kauden paras yleisurheiluseura Suomessa.

JKU varmisti yleisurheiluseurojen välisen Kalevan Maljan voiton viikonloppuna kotikentällään Harjulla pidetyissä viestijuoksun SM-kilpailuissa.

JKU voitti kokonaiskilpailun seitsemännen kerran ja palasi voittajaksi vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna Kalevan Maljan voitti Tampereen Pyrintö.

Kalevan Maljan voitto tuo seuralle myös 5 000 euroa palkintorahaa.

”Viime vuoden tappiosta Tampereen Pyrinnölle jäi sen verran kitkerä maku, että nyt oli todella hienoa voittaa se kotiyleisön edessä”, JKU:n valmennuspäällikkö Otto Kilpi sanoi lajitiedotteessa.

Kalevan Malja on henkivakuutusyhtiö Kalevan työntekijöiden lahjoittama kiertopalkinto, jonka voittaa vuosittain eniten pisteistä ulkoratojen SM-kilpailuista kerännyt seura.

JKU on pystynyt siihen kuluvan vuoden lisäksi vuosina 2014–2015 ja 2017–2020.

Kilpi kokee, että Kalevan Malja -kilpailussa menestyminen on palkinto koko seuralle, yhtä lailla urheilijoille, valmentajille, ohjaajille kuin toimitsijoille ja vapaaehtoisille.

”Se on palkinto koko JKU-perheen yhteisestä tekemisestä”, Kilpi sanoo.

JKU keräsi kotikentällään SM-viesteistä 79 pistettä ja oli toiseksi paras seura Helsingin Kisa-Veikkojen jälleen, joka sai kasaan 85 pistettä.

Kalevan Malja -kilpailussa Turun Urheiluliitto oli toinen 366,5 pisteellä, Tampereen Pyrintö kolmas 334 pisteellä ja Helsingin Kisa-Veikot neljäs 314 pisteellä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat