Lauri Markkanen vuodatti pettymystään Ylellä karvaan Espanja-tappion jälkeen

NBA-tähti Lauri Markkanen pettyi raskaasti, kun Susijengin unelma EM-mitalipeleistä karkasi.

Lauri Markkanen ei pystynyt johdattamaan Suomea sensaatiomaiseen voittoon.

13.9. 21:18

Lauri Markkanen oli jälleen Suomen paras korintekijä, kun Susijengin tie koripallon EM-kisoissa päättyi 90–100-tappioon puolivälierässä Espanjaa vastaan.

Espanja eteni välieriin ja kohtaa perjantaina Saksan ja Kreikan välisen kamppailun voittajan.

Markkanen heitti puolivälierässä 28 pistettä. Hän kirjasi turnauksen seitsemässä pelissään pistekeskiarvokseen 27,9.

”Iso pettymys meille. Tiedettiin, että voidaan voittaa tämä peli ja näytettiin ensimmäisellä puoliajalla, että pystytään siihen. Mutta ei riittänyt tänään, kaikki kunnia Espanjalle, tekivät hyvää työtä toisella puoliajalla. Kaikkemme annettiin, mutta jäähän tämä tietysti harmittamaan”, Markkanen totesi Ylen haastattelussa.

”Vaikkei nyt siltä tunnu, niin olihan tämä kokonaisuudessaan hieno turnaus meiltä. Hieno alkulohko, ja sitten tultiin tänne (Berliiniin) ja tehtiin jotain, mitä kukaan meistä ei ollut tehnyt aiemmin”, Markkanen mietti vielä viitaten Susijengin yltämiseen maanosan kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelu päätti myös kahden suomalaisen koripallosuuruuden urat. Shawn Huffin ja Petteri Koposen tosipelit koripalloparketeilla ovat ohi.

”Lisää tietysti pettymystä, olisi heille halunnut suoda vielä ne pari jatkopeliä. Heillä oli ihan mahtavat urat, on ollut kunnia pelata heidän kanssaan”, Markkanen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat