NBA mätkäisi seuraomistajalle 10 miljoonan dollarin sakot rasismista ja naisvihasta

NBA:ssa pelaavan Phoenix Sunsin omistaja Robert Sarver hyllytettiin seuran toiminnasta vuodeksi. Tutkinnan mukaan hän syyllistyi rasismiin ja naisvihaan.

Robert Sarver on NBA-seura Phoenix Sunsin ja WNBA-seura Phoenix Mercuryn omistaja.

13.9. 22:38

NBA-koripalloliiga ilmoitti tiistaina, että Phoenix Sunsin omistaja Robert Sarver on hyllytetty vuodeksi seuran toiminnasta. Lisäksi liiga antoi Sarverille 10 miljoonan dollarin sakot.

Sarver oli tutkinnan mukaan syyllistynyt muun muassa rasistiseen kielenkäyttöön ja naisvihaan seuran työntekijöitä kohtaan.

Liiga kertoi, että riippumaton tutkinta paljasti Sarverin ”käyttäytyneen tavalla, joka selvästi rikkoi liigan sääntöjen mukaisia työpaikkojen pelisääntöjä”.

”Käytökseen kuului rasistista kielenkäyttöä, naispuolisten työntekijöiden syrjintää, seksuaalissävytteistä kieltä ja käytöstä ja työntekijöiden kaltoin kohtelua, johon ajoittain liittyi kiusaamista”, liiga ilmoitti.

Myös naisten WNBA-liigan seuran Phoenix Mercuryn omistavan Sarverin toimintaa ryhdyttiin tutkimaan, kun yli 70 Phoenix Sunsin työntekijää kertoi ESPN:lle kokeneensa rasistista kielenkäyttöä, naisvihaa ja sopimatonta käytöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat