Espanjassa helpotuttiin pelkoa kylväneen Susijengin päihittämisestä – Joukkue silti tyytymätön: ”Se oli katastrofi”

Espanjan matka jatkuu EM-välieriin, mutta joukkue aikoo ottaa opiksi Susijengin kohtaamisesta.

Espanjan Rudy Fernández ja Xabi Lopez-Arostegui yrittävät pysäyttää Suomen Lauri Markkasta.

14.9. 7:58

Susijengin EM-taival päättyi tiistaina kohtaamiseen koripallojätti Espanjan kanssa. Suomen hurmos siivitti Susijengin pelin vauhtiin ja hetken aikaa historiallinen välieräpaikka näytti hyvinkin mahdolliselta. Toiselle puoliajalle Espanja tuli yhdeksän pisteen takaa-ajomatkalta.

Sen jälkeen peli kuitenkin kääntyi. Lopulta Espanja oli parempi pistein 100–90 (43–52), ja Suomen turnaus päättyi puolivälieriin. Lauri Markkanen pettyi raskaasti pelin jälkeen.

Markkanen heitti puolivälierässä 28 pistettä ja kirjasi turnauksen seitsemässä pelissään pistekeskiarvokseen 27,9.

EM-kisoihin päättyivät myös Shawn Huffin ja Petteri Koposen tosipelit koripalloparketeilla.

Espanjassa välieräpaikasta oltiin iloisia, vaikka Susijengi kylvikin pelkoa ottaessaan johtoaseman. Erityisesti Markkasen vahtiminen oli vaikeaa, mutta tauon jälkeen Espanja löysi uuden vaihteen peliin kapteeni Rudy Fernándezin johdolla.

"En tiedä, kuinka paljon olimme perässä tauolla. Ymmärsimme, että meidän on parannettava. Teimme sen ja loppujen lopuksi se oli kallista”, espanjalaishyökkääjä Juancho Hernangómez kertoo Marca-lehden haastattelussa.

Voitosta huolimatta Hernangómez ei ole tyytyväinen tiistain peliin.

”Olemme toki iloisia voitosta, mutta emme voi alkaa pelata vasta sitten, kun olemme 12 tai 14 pistettä takana. Olemme olleet onnekkaita ja voi tulla päivä, kun aika ei riitä. Siksi meidän on kehityttävä, katsottava peliä videolta ja mietittävä seuraavaa peliä.”

Darío Brizuelan mukaan kukaan joukkueesta ei loistanut ensimmäisellä puoliajalla. Etenkin itselleen hän antaa pyyhkeitä, mutta on tyytyväinen pelin kääntymiseen.

”Olin hyvin vihainen siitä, miten pelasin. Se oli katastrofi. Siksi olen onnellinen, koska pystyin auttamaan toisella puoliajalla. Avain oli puolustus."

Espanjan kapteeni Rudy Fernándezin reaktio pelin päättymisen jälkeen kertoo miten tiukka kohtaaminen oli.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat