Susijengin konkarit panivat tossut naulaan, sosiaalinen media täyttyi kiitoksista

Petteri Koposen ja Shawn Huffin huikeat koripallourat saivat sinettinsä Susijengin EM-taipaleen myötä.

Suomen Shawn Huff ja Petteri Koponen löivät kättä koripallon EM-kisojen alkulohkon ottelussa Suomi-Hollanti Prahassa, Tshekissä 8. syyskuuta 2022.

14.9. 9:27

Suomen miesten koripallomaajoukkueen EM-kisat päättyivät tiistaina puolivälieriin tiukassa ottelussa Espanjaa vastaan.

Susijengin kisataival on ollut täynnä hurmosta, eikä viimeinen peli ollut poikkeus. Historiallinen välieräpaikka oli erittäin lähellä. Lopulta Espanja oli parempi pistein 100–90 (43–52).

EM-kisat olivat myös kahden maajoukkuekonkarin viimeinen näytös. Susijengin kapteeni Shawn Huff ja maajoukkueikoni Petteri Koponen ripustivat kisojen myötä tossut naulaan.

Koponen twiittasi tiistaina kuvan, jossa pelipaita ja tossut on ripustettu naulakkoon.

”Kiitos koripallo. Ikuisesti kiitollinen kaikesta, mitä tämä peli on antanut minulle”, Koponen kirjoitti kuvan oheen.

Kuva on kerännyt lukuisia kiitoksia ja uudelleenjakoja. Muun muassa valmentajat Lasse Tuovi ja Hanno Möttölä ovat jakaneet Koposen twiitin.

”Kiitos Petsku kaikesta! On ollut kunnia jakaa kenttä kanssasi. Pelaajaura voi loppua, mutta matka Susijengin kanssa jatkuu”, vuonna 2014 oman pelaajauransa päättänyt Möttölä kirjoittaa.

Myös kapteeni Huff kiittää ja kertoo koripallon antaneen paljon.

”Kiitos. Kaikkeni annoin koripallolle ja laji antoi moninkertaisesti takaisin”, Huff twiittasi tiistai-iltana.

Myös Susijengin Instagram-sivuilla jaettiin video saatetekstillä ”Kiitos Petsku ja Shawn”. Videolla sekä joukkuetoverit, että fanit kiittävät Koposta ja Huffia koripallovuosista ja Suomi-koriksen eteen tehdystä työstä.

Kaksikko päätti seurauransa jo keväällä, kun Helsinki Seagulls voitti pronssia miesten korisliigassa. Pronssiottelussa vastassa oli Joensuun Kataja, joukkue jossa Huffin isä Leon Huff aikanaan pelasi.

Molemmat ovat tehneet mittavan kansainvälisen uran. Koponen ehti kiertää urallaan Italian, Venäjän, Espanjan ja Saksan pääsarjat ennen paluutaan Suomeen täksi kaudeksi.

Huff puolestaan on pelannut Kreikan, Italian, Saksan ja Ranskan liigoissa, minkä jälkeen ura päättyi kolmen vuoden pestiin Seagullsissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat