MM-kiekon pääsyliput jaetaan jälleen arvonnan kautta – Jääkiekkoliitto viilasi hinnoittelua

Rekisteröityminen jääkiekon MM-lippujen osto-oikeuksien arvontaan on käynnissä. Halvin aikuisten lippu Suomen peliin maksaan 57,5 euroa.

Maskotti Spiky ja pääsihteeri Heikki Hietanen jääkiekon MM-kisaorganisaation tiedotustilaisuudessa.

22.9. 14:14 | Päivitetty 22.9. 15:17

Tampere.

Jääkiekon MM-kisoihin katsojiksi haluaville järjestetään ensi keväänkin kisoihin lippuarvonta. Tampere järjestää MM-kisat yhdessä Latvian Riian kanssa ja Suomi pelaa kaikki kisansa Nokia-areenalla.

Rekisteröityminen lippuarvontaan alkoi torstaina ja päättyy 12. lokakuuta. Lippuarvonnalla järjestäjät tavoittelevat tasapuolisuutta,

Lippuihin arvotaan etuosto-oikeus, jonka turvin lippuja saa ostaa, mikäli voittaa arvonnassa.

Liput ovat päivälippuja. Suomen alkusarjapelin sisältävän paketin voi saada halvimmillaan aikuisten lipun 57,50 eurolla. Lasten lipun halvin hinta on 35 euroa.

Halvimmat liput Suomen peleihin ovat edullisempia kuin viime vuonna, kertoo kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

”Olemme laskeneet hintoja vuoden 2022 kisoista, lisäksi olemme luoneet lippuarvontakampanjan ajaksi oman edullisen hintakategorian”, Hietanen kertoo.

Osto-oikeuksien arvontaan voi rekisteröityä MM-kisojen verkkosivujen kautta.

MM-kisojen pelijärjestelmään sisältyy kahden järjestäjämaan vuoksi poikkeuksellinen epävarmuus.

Puolivälierissä kohdataan lähtökohtaisesti toisesta lohkosta tuleva joukkue, eli joukkueita lennätetään Tampereen ja Riian välillä heti alkusarjan jälkeen.

Poikkeus sääntöön syntyy, jos Suomi ja Latvia osuisivat vastakkain ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Silloin pudotuspelit pelataan lohkon sisällä. Näin kävisi esimerkiksi silloin, jos Suomi voittaa lohkonsa ja Latvia on neljäs.

Kannattajien pääsemistä kaupungista toiseen selvitetään yhdessä Latvian kisaorganisaation kanssa, kun saapuvien kannattajien määrä alkaa selvitä.

“Päivittäin on suoria lentoja, eli se on mahdollista. Vielä sen ehtii toteuttamaan myös jollain juna ja autolautta -systeemillä”, Hietanen sanoi.

Venäjä ja Valko-Venäjä eivät MM-kisoihin pääse myöskään ensi vuonna. Tampereen ja Riian yhteiskisojen taustalla on se, että vuoden 2023 kisat oli myönnetty alun perin Venäjälle. Uusi kisaisäntä haettiin vain vuotta ennen kisoja, kun Venäjä hyökkäys Ukrainaan vei mahdollisuudet isännöidä kisoja.

Hietasen mukaan MM-kisat pelataan nyt tiedossa olevilla 16 joukkueella, vaikka sota loppuisi pikaisesti. Venäjän ja Valko-Venäjän paluulle ei ole suunnitelmaa eikä maille löydy paikkaa ensi vuoden kisasuunnitelmista missään tapauksessa.

Hietanen istuu myös Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) hallituksessa ja Venäjän osalta näkemys on ennallaan.

“Mikäänhän ei ole muuttunut. Ei IIHF:n eikä Suomenkaan näkökulmasta. Päätökset on tehty eikä ole syytä lähteä niitä muuttamaan”, Hietanen sanoo.

NHL väläytti viime viikolla, että venäläiset pelaajat haluttaisiin World Cupiin, jota suunnitellaan vuodelle 2024.

“IIHF:n ja NHL:n johdon neuvottelut eivät ole johtaneet mihinkään World Cupin järjestelyjen osalta. Tämä oli uusi ulostulo. Turha spekuloida sillä, kun vanhatkin ovat ratkomatta. Kaikki on auki”, Hietanen sanoo.

Viime kevään kisoista tuleva voitto ei ole vielä tarkentunut, mutta HIetasen mukaan voitto on “ihan hyvä”.

“Voitto tulee Tampereelta. Helsingistä arvio on, että painuu pikkuisen miinukselle”, Hietanen sanoo.

Myös Tampereella viime kevään kisat saavat kiitosta.

“Viime vuoden kisat onnistuivat meidän näkemyksemme mukaan hyvin. Uskomme, että saamme yhtä hienot kisat myös ensi vuonna aikaiseksi”, sanoo konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.

Suomen lisäksi myös Latvialla on kisojen järjestäminen tuoreessa muistissa, kun maassa järjestettiin koronapandemian keskellä kisat vuonna 2021. Ensi kevään maskotti Spiky on siili, joten leijonamaskottia ei tällä kertaa ole kotikisoissa luvassa.

MM-kisat järjestetään 12.–28. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat