Mika Lehkosuo sai yllättävän soiton ja lähti Pikku­huuhkajien pää­valmentajaksi: ”Tämä on kunnia-asia”

Lehkosuo on aiemmin toiminut vain seurajoukkueiden päävalmentajana.

Mika Lehkosuo työskentelee vuoden loppuun asti Norjassa.

14.9. 18:16 | Päivitetty 15.9. 11:31

Palloliitto kertoi viime viikolla Juha Malisen seuraajan jalkapallon alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkueen päävalmentajana, ja nimi oli ainakin jonkinlainen yllätys monelle.

Suomalaisen jalkapallon parrasvaloista kolme vuotta poissa ollut Mika Lehkosuo, 52, ainakin yllättyi, kun Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen soitti.

”Hän oli yhteydessä muutama kuukausi sitten, ja kysyi kiinnostusta tähän hommaan ja olenko käytettävissä, jos tällaista tarjottaisiin. Ensifiilis oli ehkä vähän yllättynyt, en osannut odottaa tuota soittoa. Olen tässä matkan varrella, kohta 20 vuotta valmentaneena, pitänyt itseäni aika vahvasti seurassa työskentelevänä valmentajana”, Suomessa viimeksi vuonna 2019 HJK:ssa valmentanut Lehkosuo kertoo.

”Mutta kun asiaa alkoi miettimään ja Hannun kanssa keskusteli siitä, mitä työ pitää sisällään, niin aika nopeasti se alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Ja se, että tämä on kunnia-asia. Ylpeys kotimaan edustamisesta, se liittyi noihin ensimmäisiin ajatuksiin”, Lehkosuo jatkoi sanoen vielä, että oli jo etsimässä päävalmentajan hommia Tihisen soittaessa.

Lehkosuo suuntasi vajaat kolme vuotta sitten Norjaan, jossa pesti Kongsvingerissä kattoi niin päävalmentajuutta kuin myös paljon muuta seuran pelaajakehityksessä. Nyt edessä on vuoden alussa alkava tehtävä Suomen tulevien huippujen eteen.

”Siihen mennessä on saatava valmennustiimi kasaan ja opittava tuntemaan pelaajat riittävän hyvin”, Norjassa vielä vuoden loppuun asti työskentelevä Lehkosuo tiivisti tulevaa.

Oikaisu 15.9. kello 11.31: Hannu Tihinen on Palloliiton urheilutoimenjohtaja. Aiemmin jutussa kerrottiin virheellisesti Tihisen olevan Palloliiton pelaajakehityspäällikkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat