”Hän osaa tehdä kaiken” – Lauri Markkasen parhaita paloja EM-parketilla kelpaa ihastella

Markkasen pistekeskiarvo seitsemässä ottelussa oli vakuuttava 27,9.

Lauri Markkanen pelasi todella vahvat EM-kisat.

14.9. 20:04

Koripallon miesten EM-kisat päättyivät Suomen osalta katkeraan tappioon Espanjalle puolivälierissä, mutta kahdeksan parhaan joukkoon selviäminen oli mainio onnistuminen Susijengiltä.

Joukkueen ykköstähti oli odotetusti Lauri Markkanen, joka pelasi läpi kisat todella korkealla tasolla ja nousi EM-parkettien kovimpien pelaajien joukkoon.

Kansainvälinen koripalloliitto Fiba hehkutti vielä Markkasta keskiviikkona julkaisten videon, jossa nähdään erityisesti donkkeja ja niihin johtaneita suorituksia, mutta muutakin osaamista.

”Hän osaa tehdä kaiken. Lauri Markkasella oli ratkiriemukasta EM-turnauksessa”, Fiba kirjoittaa Twitterissä.

Markkanen teki seitsemässä ottelussa keskimäärin 27,9 pistettä, otti 8,1 levypalloa, antoi 2,4 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon 1,6 kertaa.

Ehdoton huippuhetki koettiin Kroatiaa vastaan, kun Markkanen teki maajoukkueen uuden piste-ennätyksen 43 johtaessaan Suomen jatkoon.

Tulosta tuli myös muissa otteluissa. Tšekkiä vastaan Markkanen teki 34 pistettä, Israelia vastaan 33 ja tappiollisessa Espanja-ottelussakin 28.

Alkulohkon otteluissa Markkasta lepuutettiin vielä melko paljon, mutta esimerkiksi Hollantia vastaan syntyi 22 pistettä 18 minuutissa.

Kun turnauksesta on jäljellä muutama ottelu, Markkasen edellä pistekeskiarvovertailussa ovat vain NBA:n kirkkaimpiin tähtiin kuuluvat Kreikan Giannis Antetokounmpo (29,3 pistettä) ja Luka Doncić (28,0).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat