Lajiliitto haluaa pitää Venäjän ja Valko-Venäjän ampuma­hiihtäjät ulkona kisoista jatkossakin

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olle Dahlin vahvisti, että venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sulkemisella kilpailuista on yhä IBU:n hallituksen kannatus.

Aleksandr Loginov ja muut venäläiset ampumahiihtäjät suljettiin kansainvälisestä kilpailutoiminnasta, kun Venäjä aloitti muutama päivä Pekingin olympialaisten päättymisen jälkeen täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainassa. Pekingissä venäläiset kilpailivat Venäjän olympiakomitean nimellä.

15.9. 12:17

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) ruotsalainen puheenjohtaja Olle Dahlin haluaa pitää Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat ulkona kisoista jatkossakin.

Asiasta kertoi torstaina ruotsalaislehti Aftonbladet. Toive on Dahlinin mukaan koko IBU:n hallituksen kanta.

”Jos kaikki menee hallituksen haluamalla tavalla, ei nykyiseen tilanteeseen ole periaatteessa eroa”, Dahlin kertoi Aftonbladetin mukaan uutistoimisto TT:lle.

IBU sulki venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kisoistaan Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) suosituksesta sen jälkeen kun Venäjä aloitti helmikuussa täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainassa.

Keväinen päätös on uusittava IBU:n kongressissa, joka pidetään Itävallan Salzburgissa ja kestää torstaista sunnuntaihin.

”Venäjä ja Valko-Venäjä voivat ilmaista itseään linkin kautta [etäyhteyden välityksellä], koska heitä ei ole kutsuttu”, Dahlin sanoi.

Kongressien välillä Venäjän ja Valko-Venäjän kohtalosta päättää IBU:n hallitus.

”Toiminnasta suljetuilla jäsenilläkin on täysi velvollisuus noudattaa sääntöjämme ja vaatimuksiamme. Tämä koskee esimerkiksi antidopingtyötä”, Dahlin kertoi.

Myös Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kisoistaan.

”Päätös on voimassa, kunnes jotain muuta päätetään”, FIS:n hallituksen ruotsalaisjäsen ja Ruotsin olympiakomitean puheenjohtaja Mats Årjes kertoi TT:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat