HJK iski todellisen tuurimaalin ja voitti SJK:n viime hetkellä: ”Urani huonoin veto”

Lucas Lingmanin epäonnistunut laukaus toi HJK:lle loppuhetkien voittomaalin SJK:ta vastaan Veikkausliigan ylemmässä loppusarjassa.

Pyry Soiri taiteli HJK:n 1–0-maalin. Ville Tikkanen (vas.) ei pysynyt tolpillaan harhautusten edessä.

18.9. 20:32 | Päivitetty 18.9. 21:50

HJK–SJK 2–1 (1–1)

Sarjakärki HJK aloitti Veikkausliigan ylemmän loppusarjan niukalla 2–1-voitolla SJK:sta. Ero kakkosena olevaan KuPSiin on nyt viisi pistettä, kun kuopiolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Sunnuntain illan voittomaali syntyi dramaattisesti vasta 87. minuutilla. Osuma oli todellinen onnenkantamoinen.

HJK:n Lucas Lingman yritti laukoa kohti SJK:n maalia, mutta hänen vetonsa epäonnistui karkeasti. Pallo oli lentämässä reilusti ohi maalin, mutta sattuikin täydellisesti Perparim Hetemaj’n reitille. Konkari puski nenänsä eteen ilmestyneen pallon helposti verkkoon.

Lingmanin reaktio maaliin oli häkeltynyt. Hän peitti kasvonsa käsiinsä eikä voinut uskoa onneaan.

”Ehkä urani huonoin veto, mutta kiva, että ’Perpa’ oli oikeassa paikassa”, Lingman naureskeli ottelun jälkeen.

”Jotain läppää se (Hetemaj) siitä heitti.”

HJK:n Anthony Olusanya pääsi kesällä SJK:n uniin ratkaisemalla joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset, ja tälläkin kertaa hyökkääjä syötti yhden osuman seinäjokelaisia vastaan.

Olusanyan syötöstä viimeisteli Pyry Soiri, joka harhautteli rangaistusalueella niin taidokkaasti, että puolustaja Ville Tikkanen lensi pyrstölleen hänen edessään. Maali syntyi jo 8. peliminuutilla.

Isäntien juhlat olivat kuitenkin lyhytaikaiset, sillä SJK:n härkämäinen Jake Jervis niittasi maalin edestä tasoituksen 19. minuutilla. Tätä ennen vierailta oli ehditty jo hylätäkin yksi osuma, jota edelsi käsivirhe.

Ottelu oli kauttaaltaan tasaista vääntöä, ja SJK voi olla nollasta pisteestä huolimatta tyytyväinen laitettuaan sarjakärjen ahtaalle.

”Ei tämä mitään kaunista ollut tänään. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli tosi aneemista. Iso asennemuutos toiselle jaksolle”, Lingman ruoti kotijoukkueen nihkeää iltapuhdetta.

HJK palasi veikkausliigakentille pelattuaan torstaina Eurooppa-liigaa 60 000 katsojan edessä Rooman olympiastadionilla.

Kotoinen Bolt-areena Töölössä ei tuntunut Lingmanin mielestä aivan samanlaiselta hornankattilalta, eikä syynä ollut pelkästään kylmempi ilma.

”Ovathan ne kuin kaksi eri maailmaa. Tänään oli vähän yli 2 000 katsojaa ja torstaina 60 000 – alkulämmittelystä asti. Vielä ollaan kulttuurissa aika paljon perässä”, hän tunnusti.

”Nämä ovat niitä pelejä, joissa hankitaan ensi vuodelle mahdollisuus isoihin europeleihin. Olisi kiva, jos ihmiset löytäisivät paikalle myös näihin otteluihin.”

HJK tiedotti lauantaina solmineensa hyökkääjä Bojan Radulovićin kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2024 loppuun.

22-vuotias serbialais-espanjalainen kärki on pelannut HJK:ssa tähän asti lainasopimuksella ruotsalaisesta AIK:sta. Hän loukkaantui syyskuun alussa ja on tällä tietoa sivussa pelikentiltä vielä pari viikkoa.

Veikkausliiga jää sunnuntain kamppailujen myötä kymmenen päivän maajoukkue­tauolle.

HJK:sta Huuhkajien mukaan Kansojen liigan otteluihin lähtevät Lingman, Soiri, Miro Tenho ja Arttu Hoskonen. Maalivahti Conor Hazard liittyy tauon ajaksi Pohjois-Irlannin maajoukkueryhmään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat