Erotuomarien lakko ohi Espanjassa – naisten liigan tuomarien palkkiot nousevat satasista yli tuhanteen euroon

Espanjan naisten jalkapalloliigan kauden oli määrä alkaa jo aiemmin, mutta lakon takia avauskierros siirrettiin. Erimielisyydet koskivat erotuomareiden palkkioita.

Paola Cebollada López (vas.) ja muut naisten Espanjan liigan erotuomarit saavat jatkossa suuremmat palkkiot työstään. Kuva FC Barcelonan ja EDF Logroñon ottelusta lokakuulta 2020.

15.9. 13:50

Espanjan naisten jalkapalloliigan kausi saadaan viikonloppuna käyntiin erotuomareiden lakon päätyttyä. Kauden oli määrä alkaa jo aiemmin, mutta lakon takia avauskierros siirrettiin.

Erimielisyydet koskivat erotuomareiden palkkioita, mutta ratkaisu naisten liigan ja Espanjan jalkapalloliiton välillä syntyi myöhään keskiviikkona. Liiga on luvannut nostaa erotuomareiden ottelukohtaiset palkkiot 300 eurosta 1 666 euroon. Avustaville tuomareille maksetaan ottelusta 1 066 euroa, kun he saivat aiemmin vain 166 euroa.

Espanjan naisten liiga on ammattilaissarja, ja sen kärkiseurat kuuluvat Euroopan parhaisiin. FC Barcelona oli toissa kaudella naisten Mestarien liigan ykkönen ja viime kaudella kakkonen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat