Masennuksesta kärsinyt Peter Kotilainen hautasi lopettamis­aikeet – näin kesän siirtosaaga eteni

Salibandyn kaksinkertainen maailmanmestari Peter Kotilainen löysi peli-ilonsa Seinäjoella ja tähyää takaisin huipulle.

Peter Kotilainen on voittanut urallaan kahdesti MM-kultaa.

15.9. 14:01

Salibandyn miesten F-liigan väriläiskänä tunnettu Peter Kotilainen jätti kesällä pitkään edustamansa Happeen ja siirtyi SPV:n paitaan.

Päävalmentajan tontilta apuvalmentajan saappaisiin hypännyt Tommy Koponen lähestyi kahta maailmanmestaruuttakin urallaan juhlistanutta tähtihyökkääjää ensimmäisen kerran jo keväällä.

”Tilanne eteni hiljalleen, kun lähtö Jyväskylästä vaikutti selvältä. Seinäjoelta löytyi minulle tähän vaiheeseen uraa sopiva rooli ja ympäristö”, Kotilainen kertoo STT:n haastattelussa.

28-vuotias laitahyökkääjä on yksi suomalaisen salibandyn seuratuimmista pelaajista näyttävien suoritustensa ja veijarimaisen persoonansa vuoksi.

Viihdettä tarjosi myös kesän siirtosaaga, joka äityi poikkeuksellisen tunteita herättäväksi.

Joulukuun MM-kotikisojen jälkeen Kotilainen sairasteli pitkään. Flunssan lisäksi hän kärsi sekä työuupumuksesta että masennuksesta.

Vielä silloin Kotilaisen työnantajana toiminut Happee kaipaili häneltä sairaustodistusta, jollaista se ei kuitenkaan koskaan saanut.

Näin ollen jyväskyläläisseura ilmoitti, ettei se aio maksaa laitahyökkääjän palkkoja.

"Hakeuduin työterveyteen, mutta minua ei otettu vastaan koronarajoitusten vuoksi. Tämän vuoksi minulla ei ollut esittää todistusta. Me koimme managerini kanssa, että pelaajasopimus on purkaantunut maksujen puutteen vuoksi”, Kotilainen avaa.

Pitkän väännön jälkeen Kotilainen pääsi lopulta siirtymään haluamaansa osoitteeseen.

”Kyllähän tuo kuvio vaikutti valmistautumiseen, mutta sille ei voi mitään. Olen innoissani tulevasta kaudesta.”

Kotilaisen taitotaso on salibandya seuraavan kansan tiedossa. Vuoden 2016 MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä harkitsi kuitenkin kentän ulkopuolisten haasteiden vuoksi niinkin radikaalia ajatusta kuin pelaajauransa lopettamista.

"Tuon ajanjakson aikana tuli pohdittua kaikenlaista. Korona-ajan alku oli itselleni ja monelle muullekin hyvin vaikeaa. Kaikki kärjistyi tähän kevään sopimushässäkkään”, Kotilainen muistelee.

Peter Kotilainen aikoo palata maailman huipulle.

Nyt tilanne on huomattavasti valoisampi. Silminnähden iloinen mailataituri nauttii jälleen pelaamisesta uudessa ympäristössä.

”Uran päättäminen ei ole tällä hetkellä enää mielessäkään, sellaiset ajatukset ovat kadonneet kokonaan.”

Viime kaudella SPV esiintyi ailahtelevasti. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Nokian KrP lähetti seinäjokelaiset kesälomalle tylysti otteluvoitoin 4–0.

"Meillä on tällä kaudella nuori ja nälkäinen ryhmä. Tilanne on sikäli uusi itsellenikin, että kuulun joukkueen kokeneimpaan kaartiin. Toivon nuorten ottavan rohkeasti vastuuta ja tekevän kovaa jälkeä.”

Kotilaisen pelaamat ottelut viimeisen yhdeksän kuukauden aikana ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Ajatus paluusta maailman kärkipelaajien joukkoon toimii hänen suurimpana motivaattorinaan.

”Ei tässä vielä täydessä tikissä olla, mutta on kivaa pelata. Olen koko urani tahkonnut reilun kahden pisteen keskiarvolla, ja sillä linjalla haluan jatkaa”, Kotilainen hymyilee.

SPV:n osalta sarjapelit alkavat ensi viikon lauantaina Nurmon Jymyä vastaan. Viitteitä joukkueen iskukyvystä antoi Eerikkilässä pelattu Supercupin ottelu, jossa SPV kaatoi Classicin lukemin 9–5. Kotilainen onnistui kertaalleen maalinteossa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat