Koripallo­leganda Michael Jordanin pelipaita myytiin ennätys­hintaan – arvio ylittyi reilusti

Huutokauppa Sotheby’s myi Jordanin pelipaidan kevään 1998 finaalisarjan avausottelusta.

Michael Jordanin ikoninen pelipaita myytiin huimaan hintaan.

16.9. 8:43

Koripallolegenda Michael Jordanin käyttämä pelipaita on myyty ennätyshintaan. Jordanin vuoden 1998 NBA-finaalien ensimmäisen ottelun punainen Chicago Bulls -paita myytiin huutokaupassa 10,1 miljoonalla dollarilla.

Kausi 1997–1998 tunnetaan nimellä Last Dance (viimeinen tanssi), ja siitä on tehty myös Netflix-sarja. Kausi toi Jordanille kuudennen ja samalla viimeisen mestaruuden.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Sotheby’s-huutokauppa arvioi hinnan asettuvan 3–5 miljoonan dollarin väliin, mutta lopulta paita myytiin kaikkien aikojen kovimmalla hinnalla.

Edellinen ottelussa käytetyn pelipaidan ennätys oli jalkapallolegenda Diego Maradonan ”Jumalan käsi” -ottelussa Englantia vastaan MM-kisoissa vuonna 1986 käyttämä paita, josta maksettiin toukokuussa 9,3 miljoonaa dollaria.

Jordanin peliaika Utah Jazzia vastaan ensimmäisessä ottelussa oli 45.36 minuuttia. Hän teki 33 pistettä ja oli ottelun paras pistemies. Bulls hävisi ottelun jatkoajalla pistein 85–88 mutta vei mestaruuden lopulta voitoin 4–2.

Jordania pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana pelaajana. Kuuden mestaruuden lisäksi hänet valittiin kuudesti finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän oli viidesti koko NBA:n paras pelaaja ja pelasi 14 kertaa tähdistöottelussa.

Pistekuninkuuden Jordan voitti kymmenen kertaa. Hän teki 15 kautta kestäneellä urallaan keskimäärin 30,1 pistettä ottelua kohti.

Nykyään Jordan on NBA-joukkue Charlotte Hornetsin pääomistaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat