Pika­ruoka­ravintolasta NFL-sankariksi – näin syntyi historiallinen 99 jaardin juoksu­maali

Kansas City Chiefsin Jaylen Watson oli ratkaisuroolissa ottelussa Los Angeles Chargersia vastaan.

Jaylen Watson (35) teki 99 jaardin juoksumaalin.

16.9. 11:20

Vielä kolme vuotta sitten Jaylen Watson työskenteli pikaruokaravintola Wendy’sissä, mutta amerikkalaisen jalkapallon NFL:n torstain kierroksella hän nousi joukkueensa sankariksi, kun Kansas City Chiefs kaatoi Los Angeles Chargersin lukemin 27–24.

Watson joutui kolme vuotta sitten keskeyttämään pelit yliopistossa huonojen arvosanojen vuoksi. Hän muutti takaisin kotiin ja työskenteli Wendy’s-ketjun ravintolassa äitinsä kanssa. Pakkoluopuminen jalkapallosta toimi herätyksenä, ja Watson vuotta myöhemmin sai opinnot taas raiteilleen uudessa yliopistossa.

Chiefs varasi kulmapuolustajana pelaavan Watsonin tänä vuonna seitsemännellä kierroksella kaikkiaan 243. pelaajana. Tulosta tuli kauden toisessa ottelussa.

Ottelu oli viimeisellä neljänneksellä tasan 17–17, kun Chargers haki johtomaalia. Pelinrakentaja Justin Herbert tavoitteli Gerald Everettiä, mutta Watson katkaisi syötön oman maalialueen rajalla ja juoksi.

Watson ohitti vartaloharhautuksella ainoan eteen tulleen vastustajan ja paineli päätyyn asti. 99 jaardin juoksumaali on NFL:n kaikkien aikojen pisin tulokaspelaajan tekemä johtomaali viimeisellä neljänneksellä.

”En unohda tätä koskaan”, Watson tiivisti tunnelmansa ottelun jälkeen.

Chiefs on aloittanut kauden kahdella voitolla. Chargersille tappio oli kauden ensimmäinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat