Teemu Pukki jahtaa seura­ennätyksiä ja kehuu Norwichia, vaikkei saanut haluamaansa seurasiirtoa: ”On ollut nautinnollista pelata täällä”

Teemu Pukki on Norwichin seurahistorian viidenneksi eniten maaleja tehnyt pelaaja. Sadan maalin raja on enää alle 20 maalin päässä.

Teemu Pukki on päässyt tuulettamaan tekemäänsä maalia Norwichin paidassa jo 81 kertaa.

16.9. 18:08

Kaksi maalia Norwichille Englannin Mestaruussarjassa keskiviikkona tehnyt Teemu Pukki saa kovaa suitsutusta seuransa valmentajalta. Manageri Dean Smith sanoo Norwich Evening Newsin verkkosivuilla seuran olevan onnekas, että heillä on Pukki.

”Tiedämme, miten hyvä hän on. Ei ollut paniikkia, vaikka hän ei tehnyt maalia ensimmäisiin neljään, viiteen tai kuuteen peliin, koska tiedämme, että hän osaa tehdä maaleja”, Smith sanoi Bristol Cityä vastaan pelatun pelin jälkeen.

”Hän tekee hyviä juoksuja. Hän on älykäs pelaaja ja olisi voinut tehdä kolme maalia kolmesta paikasta.”

Pukki olisi halunnut siirtyä seurasta pois kesän aikana, mutta vakuuttaa olevansa tyytyväinen seurassa, vaikka siirto jäi tulematta. Norwich ei saanut Pukista riittävän hyvää tarjousta.

Niinpä maalien tekeminen Norwichille saa jatkoa. Pukki on tehnyt Norwichille 81 maalia sen jälkeen, kun hän siirtyi seuraan kaudeksi 2018–19. Hän on jo seurahistorian viidenneksi eniten maaleja tehnyt pelaaja. Nousu viidennelle sijalle tuli Bristol-pelin maalien ansiosta, kun 80 maalia tehnyt Jack Vinall jäi Huuhkajien hyökkääjän taakse.

”Kiva kuulla. En tiennyt siitä itse. Aika täällä on ollut mahtavaa”, Pukki sanoi.

84 maalia tehneen Robert Fleckin Pukki ohittanee listalla pikapuoliin. Sen jälkeen edelle jäävät Iwan Roberts (99 maalia), Terry Allcock (127) ja Johnny Gavin (132). 19 maalilla Pukki nousisi sadan maalin kerhoon, johon on siis aiemmin yltänyt kaksi pelaajaa Norwichissa.

Pukki suhtautuu tyynesti seuraennätysten jahtaamiseen ja kehuu joukkuekavereitaan.

”Olen pelannut täällä parasta jalkapalloani. Minulla on hyviä pelaajia ympärilläni, ja olemme tehneet paljon maaleja Mestaruussarjassa. On ollut nautinnollista pelata täällä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat