Kontiolahti taipui MM-isännyysvalinnassa – ampumahiihdon MM-2027 kisataan Otepäässä

Kontiolahti lähtee valmistautumaan uuteen hakukierrokseen. Syksyllä 2024 jaetaan kahden vuoden MM-kisaisännyydet.

Mari Eder kilpaili Kontiolahden maailmancupissa viime maaliskuussa.

16.9. 20:33

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU myönsi kongressissaan perjantaina vuoden 2027 MM-kisojen isännyyden Viron Otepäälle. Kisoja haki myös Kontiolahti, mutta IBU:n kongressi tuki liiton hallituksen esittelemää vaihtoehtoa eli Otepäätä, jolle MM-kisaisännyys on ensimmäinen.

”Onnittelemme Otepäätä. Meillä oli tiukka kamppailu kisaisännyydestä, ja tällä kertaa IBU halusi antaa mahdollisuuden uudelle MM-kisamaalle”, Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki totesi tiedotteessa.

Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen puolestaan ilmoitti, että Kontiolahti valmistautuu hakemaan MM-kisaisännyyttä uudestaan kahden vuoden päästä. Kontiolahdella kisattiin MM-tunnelmissa viimeksi vuonna 2015.

”Syksyllä 2024 IBU jakaa MM-isännyydet vuosille 2028 ja 2029. Lähdemme valmistautumaan uuteen hakukierrokseen”, Turunen kertoi tiedotteessa.

Ensi talven MM-ampumahiihdot järjestetään Saksan Oberhofissa helmikuussa. Vuonna 2024 MM-mitaleita ratkotaan Tshekin Nove Mestossa ja vuonna 2025 Sveitsin Lenzerheidessa.

IBU:n kongressi päätti jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliittojen sulkemista kansainvälisestä toiminnasta. Suljetussa lippuäänestyksessä pannan jatkumista tuki 40 jäsentä ja yksi äänesti vastaan.

Osallistumiskielto jatkuu toistaiseksi, ”kunnes tietyt ehdot täyttyvät”. Myös yksittäisten venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden osalta kielto IBU:n tapahtumiin pysyi voimassa.

IBU miettii kieltoa seuraavan kerran seuraavassa kongressissaan, ja liitto vaatii, että Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliitot sanoutuvat irti Venäjän sotatoimista Ukrainassa. Liittojen kuuluu myös varmistaa, että niiden toimihenkilöitä tai urheilijoita ei ole aktiivisesti mukana Venäjän asevoimien toiminnassa, eivätkä he ota mitään roolia sotatoimissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat