Vantaan Hiihtoseura aloitti varain­keruun varastettujen suksien korvaamiseksi – Poliisi pyytää tarkkaavaisuutta suksi­kaupoille

Poliisin mukaan suksia saatetaan yrittää kaupata internetin myyntipalstoilla.

16.9. 21:32

Vantaan Hiihtoseura kertoo aloittaneensa varainkeruun saadakseen hankittua uuden kaluston viime viikolla varastetun tilalle.

Hiihtoseuralta varastettiin viime viikolla torstain vastaisena yönä tuhansien eurojen arvosta suksia ja muita hiihtovälineitä. Varastetut välineet olivat Hakunilan hiihtostadionin laidalla sijaitsevissa voitelukopissa ja suksikirjastossa.

Konteista vietiin esimerkiksi lasten ja nuorten yhteiskäyttöön tarkoitetut 13 Salomon-kilpasuksiparia, 15 paria aikuisten Peltosen ja Fischerin testisuksia, Start-voitelupöytä, muuta voitelukalustoa sekä arvokkaita voiteita.

”Suksien yhteiskäyttö on opettanut monia asioita kuten vastuuta yhteisistä varusteista ja tiedon keräämistä suksien toimivuudesta. Sukset oli nimetty takavuosien mestarihiihtäjien kuten Mietaan ja Marja-Liisan mukaan, jotta tieto hiihtoperinteistä siirtyy nuorille”, VHS:n verkkosivuilla kirjoitetaan.

Myös Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoi lisätietoa suksivarkaudesta perjantaina. Kontteihin oli päästy sisälle lukot rikkomalla.

”Sukset saattavat tulla myyntiin muun muassa suosituille netissä oleville myyntipalstoille ja kehotammekin nyt kansalaisia olemaan tarkkana suksikauppaa tehtäessä. Kannattaa mahdollisuuksien mukaan varmistaa suksien alkuperä”, rikoskomisario Aleksi Topinoja sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat