Lintujen hyökkäysten pelätään aiheuttavan vaaratilanteita pyöräilyn MM-kisoissa – video näyttää hyökkäysten voiman

Isohuiluvariksen hyökkäys aiheutti vuonna 2019 pyöräilijän kuoleman.

Isohuiluvaris kuvattu vuonna 2015 Australiassa.

17.9. 13:00 | Päivitetty 17.9. 17:30

Australiassa tässä kuussa kilpailtavien pyöräilyn MM-kisojen osallistujia on varoitettu eläinmaailmasta tulevasta uhasta: hyökkäilevistä linnuista.

Sydneystä 80 kilometriä etelään sijaitsevassa Wollongongissa sunnuntaina alkavat kisat osuvat Australiassa elävien isohuiluvaristen pesimäaikaan. Koska pyöräilyreitit kulkevat pesien lähettyviltä, linnut saattavat ajatella kilpailijoita uhkana poikasilleen.

”Syöksyt kohdistetaan yleensä ihmisiin, jotka liikkuvat yksin ja toisaalta ihmisiin, jotka liikkuvat erittäin nopeasti”, paikallisen eläinsairaalan työntekijä Paul Partland sanoi radiokanava Wave FM:llä.

Oheinen Youtube-video havainnollistaa, millaisella nopeudella linnut syöksyvät.

Viime viikolla Espanjan ympäriajon voittanut belgialainen Remco Evenepoel sanoo kohdanneensa linnun harjoituslenkillään. Hän sanoi ison linnun tulleen lähelle ja seuranneen häntä.

”Se oli pelottavaa, mutta tämä on osa Australiaa. Toivon, että tämä jää ainoaksi kerraksi, mutta olen hieman peloissani”, Evenepoel sanoo.

Isohuiluvaristen hyökkäykset ovat Australiassa niin yleisiä, että maassa on sivusto, jossa voi raportoida lintujen hyökkäyksistä. Tänä vuonna ilmoituksia on tullut noin 1 500.

Vuonna 2019 mies kuoli juuri Wollongongissa, kun hän yritti väistää linnun hyökkäystä, törmäsi aitapylvääseen ja löi päänsä pahasti kaatuessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat