Yle: Naisten jääkiekkoliigassa pelaamisesta voi joutua maksamaan jopa 2 900 euroa

Vain HIFK:ssa ja HPK:ssa pystyy pelaamaan ilman kausimaksuja.

HIFK ja HPK ovat Ylen mukaan ainoat joukkueet, joissa ei joudu maksamaan Naisten liigan pelaamisesta. Kuva viime kauden ottelusta.

17.9. 12:59

Kahdeksassa Naisten liigan jääkiekkojoukkueessa joutuu maksamaan pelaamisesta, kertoo Yle verkkosivuillaan. Suurin maksu on Kuortaneen joukkueessa, 2 900 euroa kaudessa. Kuortaneella summaan sisältyvät kuitenkin ruokailut Kuortaneen urheiluopistolla.

Ainoat joukkueet, jossa kausimaksuja ei peritä lainkaan, ovat Helsingin IFK ja Hämeenlinnan Pallokerho. Muiden joukkueiden kausimaksut vaihtelevat 585 ja 2 900 euron välillä.

Joukkueissa on eroja sen mukaan, maksavatko kaikki saman summan vai onko summa pelaajakohtainen. Ylen mukaan esimerkiksi Rovaniemellä RoKissa kaikki maksavat saman perusmaksun, jonka lisäksi jokaiselle tulee henkilökohtainen osuus pelattujen pelein perusteella.

HIFK ja HPK ovat sarjassa mukana suurimmilla budjeteilla. HIFK:n budjetti on 150 000 euroa ja HPK:n 146 500 euroa. KalPa (98 000) ja Lukko (85 000) ovat toisessa päässä. Budjettien osalta summat ovat Ylen mukaan suuntaan antavia, sillä niiden rakenne voi vaihdella.

Naisten liigan kausi alkoi viime viikonloppuna. Hallitseva mestari on Kiekko-Espoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat