Takareisivammasta toipuva Katri Lylynperä päihitti Kerttu Niskasen SM-sprintissä

Lauri Vuorinen vei miesten mestaruuden kaikki tai ei mitään -taktiikalla.

Katri Lylynperä kuvattuna vuonna 2020.

17.9. 19:28

Katri Lylynperä kukisti Kerttu Niskasen rullahiihdon SM-kilpailujen sprintissä lauantaina Sotkamossa. Lylynperä oli perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä 1,3 kilometrin finaalissa vajaat puolitoista sekuntia Niskasta nopeampi.

”Ihan hyvä päivä oli kokonaisuudessaan tänään. Karsinta on aina pikkusen vaikeampi, mutta sen jälkeen pääsin paremmin liikkeelle ja hyvin oli energiaa jäljellä finaaliin”, Lylynperä sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Lylynperä kertoi seuransa Vuokatti Ski Team Kainuun Facebook-sivuilla julkaistussa videohaastattelussa, että ehti tehdä vain yhden kovan harjoituksen ennen SM-kisoja. Hänen kesäänsä on varjostanut takareiden heinäkuinen revähdys.

”Kovia harjoituksia ei ole tullut pitkään aikaan”, Lylynperä sanoi.

Miesten sprinttiykkönen oli varsinaissuomalaisen SkiTeam105:n Lauri Vuorinen. Hän pudotti juniori-ikäisen Eero Rantalan ja Verneri Suhosen 1,6 kilometrin finaalissa himmeämmille mitaleille.

”Todella taktinen rata, ja alkuerä meni tunnustellen. Välierässä epäonnistuin taktisesti, mutta onneksi pidettiin sen verran vauhtia, että riitti aikavertailussa jatkoon. Finaaliin lähdin kaikki tai ei mitään -taktiikalla. Yritin päästä helpolla joukon perällä ja toivoin, että linja aukeaisi hyville sijoille ja sitten vaan lopussa ohi. Se toimi hyvin tänään”, Vuorinen sanoi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat