Espanjan jalkapalloliiga tuomitsee Real Madridin hyökkääjään kohdistuneen vihapuheen – Atléticon kannattajat huusivat rasistisesti

Real Madridin hyökkääjään Vinicíus Júnioriin kohdistui rasistisia huutoja Madridin paikallisottelussa, ja seurat ja La Liga vievät tapauksen viranomaisten käsittelyyn.

Real Madridin Vinícius Júnior suojasi palloa Atlético Madridin Marcos Llorentea vastaan.

19.9. 16:24

Espanjan jalkapalloliiga La Liga on tuominnut Madridin paikallisottelussa esiintyneen vihapuheen, kertoo BBC.

”Tuomitsemme kaikki välikohtaukset stadionin sisällä ja sen ulkopuolella”, La Ligan tiedottaja sanoi.

”Vihapuheelle ei ole sijaa La Ligassa, ja työskentelemme aina yhdessä seurojen ja viranomaisten kanssa tunnistaaksemme ja tuodaksemme oikeuden eteen sellaiset tapaukset.”

Espanjalaisen Marca-lehti kertoo, että seurojen työntekijät ovat lähettämässä valituksen väkivallan vastaiselle komissiolle.

Marcan mukaan Real Madridin Vinicíus Júniorille huudettiin ennen ottelua hänen olevan ”apina”. Huudot tapahtuivat Atléticon kannattajien ollessa matkalla stadionille.

Väkivallan vastainen toimikunta päättää tuleeko huudoista sanktioita Atlético Madridille.

Marcan mukaan mahdolliset sanktiot ovat todennäköisesti taloudellisia. Atléticon kotistadionin sulkemista kannattajilta ei pidetä todennäköisenä vaihtoehtona.

Suvaitsemattomuuden vastainen liike -niminen järjestö valitti Vinicíus Júnioriin kohdistuneista rasistisista huudoista ja vetosi Korkeimpaan urheiluneuvostoon, jotta väkivallan vastainen komissio langettaisi tapauksesta sanktioita.

”Mikään jalkapallokeskustelu ei oikeuta rasistista ja muukalaisvihamielistä vihapuhetta ja -rikoksia verkossa, mediassa tai pelin ympärillä. Nämä faktat tekevät tästä jalkapalloilijasta rasismin, muukalaisvihan ja suvaitsemattomuuden uhrin”, järjestö sanoi Marcan mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat