HJK-puolustaja Jukka Raitala lopettaa maajoukkueuransa – ”Vuosien upea matka on sisältänyt onnistumia, pettymyksiä, iloa ja surua”

Jukka Raitala jatkaa uraansa seurajoukkueessa, mutta 13 vuoden mittainen maajoukkueura tuli nyt päätepisteeseensä.

Jukka Raitala pelasi EM-turnauksessa vuonna 2021.

19.9. 16:21

HJK-puolustaja Jukka Raitala päättää maajoukkueuransa. Huuhkajien pitkäaikainen luottopuolustaja jättää jäähyväiset maajoukkueelle ja kotikatsomolle ennen perjantain Kansojen liigan ottelua Romaniaa vastaan.

Raitala osallistui Huuhkajien kanssa EM-turnaukseen vuonna 2021. Hän pelasi yhteensä 64 A-maaottelua.

Raitala ilmoitti päätöksestään sosiaalisessa mediassa maanantaina.

”Urani Huuhkajien kanssa päättyy tähän. Vuosien upea matka on sisältänyt onnistumia, pettymyksiä, iloa ja surua, mutta mitään en vaihtaisi pois”, Raitala kirjoitti Instagramissa.

”Olen todella ylpeä 64 maaottelusta, joissa olen saanut edustaa maatamme - poikien ja nuorten maaotteluita unohtamatta.”

”Kiitos valmentajille, taustahenkilöille, kollegoille ja faneille luottamuksesta, tuesta ja avusta. Kiitos.”’

Raitala kertoi STT:n mukaan maanantaina päättäneensä asiasta pohdiskelujen jälkeen MM-karsintojen jälkeen.

"Siinä ei mitään sen suurempaa draamaa ole, meillä on ollut hyviä keskusteluja Riven (päävalmentaja Markku Kanervan) kanssa ja oma elämäntilanne on sellainen, että haluan viettää enemmän aikaa kotona, Raitala kertoi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Markku Kanerva kehui maanantaina Raitalaa.

"Meillä on pitkä yhteinen taival kuljettuna, ja päästy kirjoittamaan suomalaista jalkapallohistoriaa kahteenkin otteeseen eli kun mentiin Pikkuhuuhkajien kanssa [vuoden 2009] EM-kisoihin ja sitten senioreiden [A-maajoukkueiden] EM-kisoihin [2021]”, Kanerva sanoi.

"Jugi on äärimmäisen ammattimainen, tunnollinen, luotettava ja ennen kaikkea hieno joukkuepelaaja. Ja kentällä tyylikäs herrasmies, välillä pelaa kovaa ja välillä osuukin vastustajaan, mutta gentlemanni ennen kaikkea. Valmennettavana loistava tyyppi, helposti lähestyttävä, ja omaa myös mielipiteitä ja on ollut yhdessä kehittämässä myös maajoukkueen pelaamista. Kiitos tästä, ikävä tulee, ja toivotan loppufutisuraan paljon tsemppiä ja onnea ja ennen kaikkea kaikkea hyvää sitten elämässä eteenpäin tulevaisuudessa.”

Uransa viimeisessä maaottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Raitala sai punaisen.

"Punaisella [kortilla] ulos maajoukkueesta, aika klassinen... No, ei se ehkä suoraan kuvaa maajoukkueuraani. Yhden punaisen uralla saanut, ja siihen loppui maajoukkueura. Siitä pelistä kyllä hauskat muistot sinänsä: punaisen jälkeen olo on tyhjä, tulee fiilis että olet pettänyt joukkueen ja miten ne pärjää... Mutta taisi olla ihan hyvä saada minut pois kentältä, kun siitä se dominointi alkoi ja hieno vierasvoitto”, Raitala sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat