HJK:n tähtipuolustaja Murilo riitaantui valmennuksen kanssa – HS:n tietojen mukaan syy oli yksinomaan pelaajan

HJK:n tähtipuolustaja kiukutteli Betis-ottelua ennen ja ajautui välirikkoon HJK:n valmennuksen kanssa.

HJK:n laitapelaaja Murilo Eurooppa-liigan karsintapelissä Silkeborgia vastaan.

19.9. 19:25 | Päivitetty 20.9. 8:39

Brasilialaispuolustaja Murilo, 26, saapui Veikkausliigan hallitsevaan mestarijoukkueeseen HJK:hon tähtipelaajana ennen kautta 2022. Kymmenen kuukautta myöhemmin puolustuksen luottopelaaja on HS:n tietojen mukaan maalannut itsensä nurkkaan ajautumalla riitoihin HJK:n valmennuksen kanssa.

HS:n tietojen mukaan pelaajalla on tällä haavaa jokseenkin täydellinen välirikko päävalmentajan ja valmennusryhmän kanssa.

Tiettävästi syy on yksinomaan pelaajan.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela on siirtänyt alkukauden luottopelaajan kokonaan ulos kokoonpanosta pelaajan kiukuttelujen jälkeen.

Välirikko alkoi tiettävästi siitä, kun Murilo oli kuullut, ettei hän olisi avauskokoonpanossa Eurooppa-liigan ensimmäisessä ottelussa Real Betisiä vastaan.

Sitä ennen Murilo oli ollut avauskokoonpanossa kaikissa HJK:n eurocup-kilpailujen karsintaotteluissa. Murilo tuli vaihdosta sisään Betis-ottelun lopussa.

Koskela perusteli valitsemaansa avauskokoonpanoa Betisiä vastaan ottelun alla sillä, että se oli kenties kaikista nopein mahdollinen joukkue, jonka hän saattoi laittaa kentälle.

Murilo oli protestoinut voimakkaasti tajuttuaan, mikä olisi hänen roolinsa. Samanlainen reaktio toistui viime lauantaina, kun hänelle selvisi, ettei hän pelaisi entistä seuraansa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan Töölössä. Murilo ei ollut lopulta kokoonpanossa lainkaan.

Murilo ei ole hyväksynyt omalta osaltaan HJK:n joukkueessa viime peleissä tehtyä kierrätystä. Oikeastaan vain ykkösmaalivahti Conor Hazard on pelannut ottelusta toiseen, ja kaikille muille on tullut lepovuoroja vaihtopelaajina tai kokoonpanon ulkopuolella.

Murilon sopimus HJK:n kanssa päättyy ensi vuoden lopussa. Mikäli Murilo haluaisi jatkaa uraansa HJK:ssa, on selvä, että hänen pitäisi päästä anteeksipyynnön jälkeen sopuun HJK:n valmennusryhmän kanssa, mikäli sopu on vielä mahdollinen.

Maanantaina Murilo lähti lomamatkalle Suomesta, kun HJK:n joukkue sai maajoukkuetauon ajaksi viikon verran lomaa.

Instagram-tililtään Murilo on poistanut kaikki HJK-ajan julkaisunsa viime marraskuusta lähtien. Sen jälkeen tuorein julkaisu on videokooste hänen hyvästä pelistään HJK:ta vastaan edellisen seuransa SJK:n paidassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat