Šakin supertähti Magnus Carlsen luovutti vain kahden siirron jälkeen – vastassa huijaamisesta epäilty teini

Carlsen kieltäytyi pelaamasta Yhdysvaltojen Hans Niemannia vastaan.

Magnus Carlsen on šakin suurin tähti.

20.9. 12:38

Šakin norjalainen supertähti Magnus Carlsen järjesti erikoisen näytöksen, kun hän luovutti ottelun yhdysvaltalaista Hans Niemannia vastaan heti avaussiirtojen jälkeen online-turnauksessa maanantaina.

Poikkeuksellinen luovutus liittynee kaksikon aiempaan kohtaamiseen, mutta tällä kertaa Carlsenin toiminta kohtasi kritiikkiä.

Carlsen hävisi syyskuun alussa 19-vuotiaalle Niemannille ja vetäytyi Grand Chess Tour -kiertueen turnauksesta St. Louisissa.

Carlsen liitti kryptiseen viestiinsä videopätkän jalkapallovalmentaja José Mourinhon klassikkohaastattelusta maaliskuulta 2014.

Mourinhon Chelsea kärsi tuolloin 0–1-vierastappion Aston Villalle, eikä Mourinho suostunut puhumaan tuomaroinnista.

Viestin uskottiin vihjaavan, että Carlsen epäili Niemannin huijanneen. Niemann kielsi tämän, mutta myönsi aiemmin huijanneensa verkossa käydyissä otteluissa.

Maanantainen luovutus nosti huijausepäilyt uudestaan pintaan, mutta Carlsenin toiminta sai osakseen kritiikkiä.

”Huijareita vastaan pelaaminen on iso ongelma, mutta on myös ongelmallista syyttää jotakuta huijaamisesta”, sanoi maailmanlistan kymmenentenä oleva Hollannin Anish Giri norjalaisen VG:n mukaan.

”Tämä näyttää todella oudolta. Luovuttamisessa on järkeä, jos Hans huijaa, mutta jos hän ei huijaa, tämä on todella väärin.”

Kumpikin pelaajista jatkoi turnausta maanantaina aikataulujensa mukaisesti, joten Carlsen ilmeisesti vain kieltäytyi pelaamasta Niemannia vastaan.

Oikaisu 21. syyskuuta kello 9: Hollantilaisen shakkimestarin nimi on Anish Giri, ei Anish Gir, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat