HJK hukkasi johtonsa Tapiolassa – erotuomari varoitti yleisöä rasististen huutojen jälkeen

Erotuomari varoitti kesken paikallisottelun Tapiolassa ottelun mahdollisesta keskeyttämisestä katsomosta kuuluneen rasistisen huutelun takia.

Hongan Edmund Arko-Mensah (vas.) toi Hongan tasoihin toisen jakson alkupuolella.

29.9. 19:58

FC Honka–HJK 3–1

Torstai oli hukattu mahdollisuus HJK:lle Tapiolan urheilupuistossa. Voitolla Klubi olisi karannut tukevaan kahdeksan pisteen sarjajohtoon ennen ottelun vähemmän pelannutta KuPSia, kun Veikkausliigan mestaruussarjassa on enää muutama kierros jäljellä.

Sen sijaan Klubi kärsi kiusallisen tappion, joka katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappiottoman jakson. Edellisen kerran HJK oli hävinnyt 22. kesäkuuta IFK Mariehamnille.

Hyvin pelaava Honka on piinallisen vaikea paikallisvastustaja HJK:lle ja se teki jälleen pelistä vaikean hallitsevalle mestarille. Honka käänsi pelin edukseen toisella jaksolla.

”Pelasimme hyvän avausjakson, ja sitten toisella Honka muutti ja nosti pelaajia enemmän ylöspäin. Meidän kaksi ylintä pelaajaa, jotka olivat tehneet ison työn, väsyivät. Emme saaneet toisella jaksolla niin paljon riistoja ylempänä kuin avausjaksolla”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi.

”Sitten tuli yksi heikosti puolustettu tilanteenvaihto. Sitten tuli vähän tyhjästä vihelletty pilkku.”

Ensin 58. minuutilla Hongan laitapelaaja Edmund Arko-Mensah tasoitti Rui Modeston syötöstä ottelun 1–1:een. Kymmenen minuuttia myöhemmin Modestoa rikottiin, ja Honka sai rangaistuspotkun. Hongan maalitykki Agon Sadiku upotti pilkun varmasti maaliin.

HJK:n kannattajien keskuudessa hermot paloivat sen jälkeen.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä erotuomari Mohamed Al-Emara keskeytti ottelun hetkellisesti HJK:n kannattajien joukosta epäillysti kuuluneen rasistisen huutelun takia.

Erotuomari oli saanut tiedon epäillyistä rasistisista huudoista Hongan fysioterapeutilta, jonka Edmund Arko-Mensah sai kuulla rasistisia huutoja. Erotuomari välitti viestin kuuluttajalle, joka varoitti ottelun keskeyttämisestä.

Ottelun jälkeen HJK:n kannattajat kiistivät HS:n kuulemien tietojen mukaan minkäänlaiset rasistiset huudot.

Hongan voiton sinetöi Drazen Bagaric lisäajalla vapaapotkukuvion päätteeksi.

Torstaina HJK aloitti ottelun huomattavasti paremmin kuin pari viikkoa sitten, kun vastaava ottelu pelattiin edellisen kerran. Honka jäi lähes täysin vaille maalipaikkoja avausjaksolla.

35. minuutilla sai neljännen kulmansa, jonka Nassim Boujellab antoi tarkasti maalinedustalle toppari Arttu Hoskoselle, joka ohjasi pallon maaliin. Se oli ensimmäistä kauttaan HJK:ssa pelaavalle 25-vuotiaalle keskuspuolustajalle kolmas maali Veikkausliigassa tällä kaudella.

Muutama minuutti maalin jälkeen Kevin Jansen otti varoituksen taklauksestaan Perparim Hetemajn jalkoihin.

Toiselle jaksolle Honka tuli paremmalla ilmeellä kentälle. 58. minuutilla Hongan laitapelaaja Edmund Arko-Mensah tasoitti ottelun 1–1:een.

HJK:n hyökkäys katkesi, ja Rui Modesto ampaisi tempokuljetukseen keskikentällä. Sen paremmin Santeri Väänänen kuin Jukka Raitalakaan eivät pystyneet estämään portugalilaisen etenemistä. Modesto syötti lopulta HJK-puolustajien Matti Peltolan ja Arttu Hoskosen välistä pallon Edmund Arko-Mensahille, joka sijoitti pallon maaliin ohi Conor Hazardin.

Hongan takaa-ajon käynnistäneen Modeston mukaan pelin alku oli vaikea kotijoukkueelle, joka joutui pelaamaan paljon ilman palloa.

Modesto on ollut todella tehokas tällä kaudella. Hän on tehnyt kuusi maalia ja antanut yksitoista maaliin johtanutta syöttöä.

”Tämä on ollut hyvä kausi minulle. Pelityylini sopii hyvin joukkueellemme. Joukkueemme on auttanut minua paljon, ja olen pystynyt pelaamaan vapaammin kentällä”, Modesto sanoi.

Joukkuekaveri, Hongan kapteeni Duarte Tammilehto huusi ohi mennessään, että ”Modesto on liigan paras pelaaja”.

69. minuutilla Jukka Raitala aiheutti rangaistuspotkun, kun hän kamppaili pääpallosta Rui Modeston kanssa.

Agon Sadiku laukoi pallon varmasti pilkulta maaliin.

Se käänsi ottelun lopullisesti kotijoukkueelle.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat