Rasismin ruma pää puskee esiin HJK:n ja Hongan välisissä otteluissa – Sikailu voisi nyt loppua

Rasistisen käytöksen paikallisotteluissa pitäisi loppua välittömästi. Ehkä sikailu siistiytyy vain sanktioiden avulla. Joidenkin idiotismista kärsii sitten usein valitettavasti suurempi joukko, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

HJK:n kannattajien huuteluiden takia paikallisottelu Tapiolassa Honkaa vastaan keskeytettiin ottelun lopussa.

29.9. 21:24

Hongan ja HJK:n välinen paikalliskamppailu sai jälleen ikävän sivumaun kannattajien rasismista.

Torstaina kaksitoista minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä FC Hongan laitapelaaja Edmund Arko-Mensah käveli vaihtoon ja sai väitetysti kuulla rasistisia huutoja HJK:n kannattajien joukosta.

Erotuomari Mohamed Al-Emara keskeytti ottelun ja kertoi kapteeneille, että kannattajat huusivat rasistisia huutoja. Al-Emara teki ainoan oikean ratkaisun ja varoitti yleisöä, että ottelu voitaisiin päättää kesken.

”Hongan taustahenkilöltä, fysioterapeutilta, tuli meille tieto sen jälkeen, kun hän oli kävellyt Arko-Mensahin kanssa lähellä HJK:n penkkiä, että hän olisi kuullut kannattajilta jotain apinaääntelyä. Kukaan erotuomaristosta ei kuullut sitä”, Mohamed Al-Emara kertoi HS:lle ottelun jälkeen.

HS:n tietojen mukaan HJK:n kannattajakatsomossa ei ole kuultu rasistisia huutoja.

Jos tällä kertaa rasismia esiintyi epäillysti HJK:n kannattajien keskuudessa, niin edellisellä kerralla sama kävi Hongan kannattajien keskuudessa.

Silloin rasistisia huutoja sai osakseen Perparim Hetemaj, jonka päälle kotijoukkueen kannattaja heitti juomamukinsa nesteet. Hetemajlle myös huudeltiin huutoja, jotka viittasivat hänen syntyperäänsä Kosovossa.

Palloliiton sääntöjen mukaan tällainen huutelu täyttää rasistisen käytöksen merkit. Hongalle määrättiin siitä edellisestä ottelusta 700 euron sakot. Torstain ottelusta on luvassa lisää sakkoja.

Rasistisen käytöksen paikallisotteluissa pitäisi loppua välittömästi. Ehkä sekoilu seestyy ja sikailu siistiytyy vain sanktioiden avulla – toivottavasti. Joidenkin idiotismista kärsii sitten sanktioiden seurauksena usein valitettavasti huomattavasti suurempi joukko.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat