NHL:ssä jäähyväisten aika, kaksi suurta persoonaa lopettaa yhtä aikaa

Puolustajalegendat Zdeno Chara ja P. K. Subban päättävät hienot kiekkouransa lähes yhtä aikaa.

Zdeno Chara pelasi huimat 24 kautta NHL:ssä ja niistä 14 Bostonissa. Kuva vuodelta 2014.

20.9. 20:43 | Päivitetty 21.9. 10:16

Jääkiekkoliiga NHL:ssä vietettiin jäähyväisten aikaa tiistaina. Kaksi suurta persoonaa ilmoitti lopettavansa lähes yhtä aikaa.

Puolustajat Zdeno Chara ja P. K. Subban ripustavat luistimet naulaan, Chara 45-vuotiaana ja Subban 33-vuotiaana, kertoi NHL verkkosivuillaan.

Slovakialainen jättipakki Chara teki muodollisen yhden päivän mittaisen sopimuksen Boston Bruinsin kanssa ja pääsi siten lopettamaan rakkaassa seurassaan, jossa hän pelasi 14 kautta.

Kauden 2019–2020 jälkeen Boston ja Chara eivät päässet sopimukseen jatkosta, mutta veteraani halusi jatkaa. Seuraava kausi meni Washingtonissa ja viimeinen pelattu talvi New York Islandersissa. Sydän oli kuitenkin Bostonissa.

”25 kauden jälkeen ammattilaiskiekossa, 1 680 pelatun runkosarjaottelun, kahdensadan pudotuspelin ja lukemattomien kansainvälisten pelien jälkeen olen ylpeä saadessani ilmoittaa päätöksestäni lopettaa NHL:ssä”, Chara kirjoitti Instagramissa.

Charan pelannut seitsemänneksi eniten otteluita NHL:n historiassa.

Näin hän selitti hauskaa yhden päivän mittaista sopimusta.

”Voin virallisesti lopettaa urani seurassa, joka merkitsi niin paljon minulle ja perheelleni ja jossa minua autettiin saamaan menestykseni.”

Subban pelasi NHL:ssä 13 kautta ja valittiin kerran sarjan parhaaksi puolustajaksi. Kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella Subban oli ja on värikäs persoona.

P. K. Subban

Jäällä tuli usein tilanteita, ettei Subban itsekään tainnut tietää, millaisen tempun hän teki tai yritti tehdä. Parhaimmillaan hän oli loistelias pelaaja.

Subban kertoi, ettei koskaan ajatellut olevansa vain jääkiekkoilija.

”Satuin vain olemaan kaveri, joka pelasi jääkiekkoa”, Subban sanoi päätöksensä jälkeen.

Subban pelasi urallaan kolmessa seurassa: Montrealissa, Nashvillessä ja New Jersey Devilsissä.

Oikaisu 21. syyskuuta kello 10: NHL:ssä eniten otteluita pelannut pelaaja on Patrick Marleau, ei Zdeno Chara. Marleau on pelannut 1 779 ottelua, Chara 1 680 ottelua.

Lue lisää: Mikko Rantanen saa vierelleen sadan miljoonan dollarin pelaajan, Nathan MacKinnon teki pitkän jatkosopimuksen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat