Mikko Rantanen saa vierelleen sadan miljoonan dollarin pelaajan, Nathan MacKinnon teki pitkän jatkosopimuksen

Coloradon johtavasta pelaajasta tulee uuden sopimuksen myötä NHL:n kovapalkkaisin pelaaja.

20.9. 20:04 | Päivitetty 20.9. 20:16

Jääkiekkosyksyn kuumin kysymys on kuulunut, milloin Colorado ja Nathan MacKinnon pääsevät sopimukseen. Nyt se tapahtui.

Keskushyökkääjä MacKinnon, 27, allekirjoitti kahdeksan vuoden ja yli sadan miljoonan dollarin (euroissa sama) sopimuksen Avalanchen kanssa, kertoi NHL verkkosivuillaan.

Suomalainen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen saa vierelleen sadan miljoonan dollarin pelaajan. Rantanen ja MacKinnon ovat pelanneet ketjukavereina suurimman osan viime vuosien otteluista, ja tehot ovat olleet melkoiset.

”Nathan on luonnollisesti yksi liigan johtavista ja siksi halusimme tehdä pitkän sopimuksen ennen kauden alkua”, Coloradon urheilujohtaja Chris MacFarland sanoi NHL:n verkkosivuilla.

MacFarland kehui tähtipelaajansa harvinaista nopeuden ja voiman yhdistelmää, johon voidaan lisätä myös kilpailullisuus. Listaa MacKinnonin ominaisuuksista voisi jatkaa hyvinkin pitkään niin hyvästä pelaajasta on kysymys.

”Olemme innoissamme, että hän jatkaa yhtenä meistä vielä monta vuotta.”

Jos MacKinnon saa pelata täyden kauden ilman loukkaantumisia, on lähes vuorenvarma sadan pisteen linko. Viime talvena hän hakkasi 65 ottelussa muhkeat 88 pistettä.

Uusi sopimus alkaa rullata vasta alkavan kauden jälkeen, kun seuran ikonilla oli vielä yksi vuosi vanhaa paperia voimassa.

Coloradon tarjoama sopimus ulottuu kevääseen 2031 eli uudelle vuosikymmenelle. Jokaisen sopimusvuoden niin sanottu cap hit eli palkkakattoa rasittava osa on 12,6 miljoonaa. Yhteensä sopimuksen arvo on 100 800 000 dollaria.

Uuden sopimuksen turvin MacKinnonista tulee NHL:n kovapalkkaisin pelaaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat